Γυμναστική: Την 7η θέση ο Ηλιόπουλος στον τελικό του μονόζυγου

Η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους ολοκληρώθηκε με την 7η θέση στον τελικό του μονόζυγου από τον Νίκο Ηλιόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε 12,766 βαθμούς.

Την 7η θέση κατέκτησε στον τελικό του μονόζυγου ο Νίκος Ηλιόπουλος, στο φινάλε της ελληνικής παρουσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους.

Ο πρωταθλητής μας συγκέντρωσε 12,766 βαθμούς. Έμεινε χαμηλότερα σε σχέση με τον προκριματικό του αγωνίσματος, στον οποίο είχε καταταγεί 6ος με 13,600 β., ωστόσο έκλεισε με θετικό πρόσημο την πρώτη του φετινή εμφάνιση, κερδίζοντας πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και μετρώντας τις δυνάμεις του απέναντι σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου.

Το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο κατέκτησε ο Αμερικανός «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του αγωνίσματος Μπρόντι Μαλόουν (14,700 β.), μπροστά από τον Κροάτη «ασημένιο» Ολυμπιονίκη Τιν Σρμπιτς (14,333 β.) και τον Ισραηλινό Αλεξάντερ Μιακίνιν (14,100 β.).

Στη διοργάνωση της γερμανικής πόλης τα «αποκαλυπτήρια» των καινούργιων προγραμμάτων τους, τα οποία έχουν δομηθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Βαθμολογίας του Ολυμπιακού κύκλου 2022-2024, έκαναν συνολικά εννιά Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Για τους εκπροσώπους των Εθνικών ομάδων θα ακολουθήσουν οι συμμετοχές στα αντίστοιχα Παγκόσμια Κύπελλα που θα φιλοξενηθούν στο Κάιρο (17-20 Μαρτίου) και στο Μπακού (31 Μαρτίου – 3 Απριλίου).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News