Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: To Google Doodle για την έναρξη

Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2022: Το Doodle της Google για τη σημερινή έναρξη. Ποια είναι τα χειμερινά αθλήματα. Η συμμετοχή της Ελλάδας.

Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο σε ένα σημερινό αθλητικό γεγονός. Ο λόγος για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στο Πεκίνο. Η Google τιμά την έναρξή τους με ένα ξεχωριστό Doodle.

Είναι οι 13οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία του παραολυμπιακού κινήματος. Το Πεκίνο γίνεται η πρώτη πόλη που θα φιλοξενήσει και τους Θερινούς και τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Είναι οι πρώτοι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Κίνα.

Θα πραγματοποιηθούν πέντε χειμερινά παραολυμπιακά αθλήματα και 78 αγωνίσματα με απονομές μεταλλίων Σε αυτούς τους Αγώνες, το έλκηθρο (bobsleigh) επρόκειτο να γίνει το έβδομο άθλημα στο πρόγραμμα των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων, αλλά τελικά κρίθηκε ότι δεν πληροί τα κριτήρια. Επίσης 4 γυναικεία αγωνίσματα χιονοσανίδας κρίθηκαν ότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια και αφαιρέθηκαν, απομένοντας μόνο 2. Έτσι τελικά θα πραγματοποιηθούν συνολικά 78 αγωνίσματα, εκ των οποίων 39 για άνδρες, 35 για γυναίκες και 4 μικτά.

Η αποστολή της Ελλάδας

Διοργανώτρια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή. Εδρεύει στη Βόννη της Γερμανίας και αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα είναι παρούσα στο Πεκίνο. Οι αθλητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο είναι:

  • η 21χρονη Εύα Νίκου, αθλήτρια στο Αλπικό Σκι, μαζί με τον συνοδό αθλητή – οδηγό Δημήτρη Προφέντζα και
  • ο 34χρονος αθλητής Κωνσταντίνος Πετράκης στη Χιονοσανίδα.
  •  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News