ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε την επιβολή νέων μέτρων στο Τόκιο κατά της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού κι αυτά θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Όχι πως επιτρεπόταν αισιοδοξία για κάτι καλύτερο, πάντως οι αποστολές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μπροστά σε μία νέα δύσκολη συνθήκη στην τέλεση της μεγαλύτερης αθλητικής εκδήλωσης. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, ώστε να καταπολεμηθεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση ήρθε δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέρει ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Αυγούστου, συνεπώς πιάνουν όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Παραμένει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ αποφασίσουν οι διοργανωτές την απαγόρευση της προσέλευσης θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αυτό επηρεάζει και η ιαπωνική κοινή γνώμη, η οποία φοβάται ότι η εισροή χιλιάδων αθλητών και αθλητικών παραγόντων θα τροφοδοτήσει νέο κύμα κρουσμάτων.

Θυμίζουμε ότι από τον Μάρτιο οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει την απαγόρευση της έλευσης ξένων θεατών στην Ιαπωνία, ενώ τον Ιούνιο ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί η παρουσία εγχώριων θεατών, αλλά με την πλήρωση του 50% των θέσεων κάθε αγωνιστικού χώρου και με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News