ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Πανελλήνιο πρωτάθλημα με φόντο ολυμπιακή πρόκριση
Η μεθαυριανή κούρσα των ανδρών, που θα κρίνει ποιος από τους Δημήτρη Αντωνιάδη και Περικλή Ηλία θα προκριθεί για το Τόκιο, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ξάνθης.
Είμαστε δύο βδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και στην ορεινή ποδηλασία υπάρχει μία πρόκριση για την Ελλάδα, που ακόμη αναζητά κάτοχο. Ήρθε η ώρα να κριθεί λοιπόν, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, που αρχίζει αύριο στην τοποθεσία Λιβάδι της Ξάνθης και ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή. Θα κριθεί στην κούρσα των ανδρών, το Σάββατο, όπου ένας από τους Δημήτρη Αντωνιάδη και Περικλή Ηλία θα πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση στο Τόκιο.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας είχε αποφασίσει από τις 25 Μαΐου πως ο Δημήτρης Αντωνιάδης θα αγωνιζόταν στον αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήρθε όμως η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την 1η Ιουλίου να ακυρώσει την απόφαση της ΕΟΠ και να ορίσει τον αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ως αυτόν που θα κρίνει ποιος από τους δύο θα πάει στο Τόκιο!
Οι συνολικές συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα φθάνουν στις 192. Στους άνδρες έχουν δηλώσει 20 αθλητές, στην κατηγορία νέων ανδρών 12, στους έφηβους 29, ενώ στις 51 φθάνουν οι συμμετοχές στους παίδες. Αντίστοιχα, οκτώ είναι οι συμμετοχές στις γυναίκες, άλλες τόσες στις νεάνιδες, 12 στις νέες και 15 στις κορασίδες. Επίσης 48 άνδρες και μια γυναίκα έχουν δηλωθεί στην κατηγορία Μasters.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΠΑΟΚ-Θέλτα 1-2: Με την πλάτη στον τοίχο ο Δικέφαλος
- Ολυμπιακός: Φανταστικός ο... αδυνατισμένος Μόρις στην επιστροφή του
- Παναθηναϊκός: Η μέρα και η ώρα της ρεβάνς με την Πλζεν
- ΠΑΟΚ: Πότε ήταν η τελευταία του ήττα στην Τούμπα πριν από τη Θέλτα και από ποια ομάδα είχε χάσει
- Ολυμπιακός: Αποθέωσε Ρέτσο και Πιρόλα - «Περήφανοι για τη δύναμή σας» (pic)
