16ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»: Καλαπόδης και Πευκιανάκη νικητές - Τα αποτελέσματα

Με ατομικό ρεκόρ 3 ώρες, 26 λεπτά και 21 δευτέρα τερμάτισε πρώτος τον 16ο διεθνή Μαραθώνιο δρόμο Μέγας Αλέξανδρος ο αθλητής του Ολυμπιακού Γιώργος Καλαπόδης.

Ο 33χρονος αθλητής αξιοποίησε την εγκατάλειψη λίγα χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό, του βέλγου Μπουσέιν που ήταν πρώτος ως το 34ο χλμ. και με πολύ καλό ρυθμό έκοψε πρώτος το νήμα κερδίζοντας τη νικη.

Δεύτερος νικητής τερμάτισε ο περυσινός πρώτος μαραθωνοδρόμος Ιάσων Ιωαννίδης, που έκανε και αυτός με τη σειρά του ατομικό ρεκόρ και τρίτος ο Βαγγέλης Μαλλιόγλου.

Μιλώντας μετά το τέλος των αγώνων ο κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος Γιώργος Καλαπόδης δήλωσε: «Εκανα ένα ατομικό ρεκόρ και προσπάθησα πάρα πολύ για το χρόνο. Αναγκάστηκα να ανοίξω στο δεύτερο μισό της διαδρομής ακολουθώντας μέχρι ένα σημείο τον βέλγο συναθλητή μου που εγκατέλειψε. Ευχαριστήθηκα πάρα πολύ την διαδρομή ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια και ευχαριστήθηκα την θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων που παρακολουθούσαν. Ηταν καλές οι καιρικές συνθήκες δεν είχαμε κόντρα αέρα και ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι σιγά-σιγά. Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και να στείλω μήνυμα ειρήνης καθώς αυτός ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην Ειρήνη γιατί περάσαμε δύσκολα δύο χρόνια, ήμασταν κλεισμένοι με την πανδημία δεν πτοηθήκαμε όμως και συνεχίζουμε. Αφιερώνουμε την προσπάθεια και τον αγώνα στην Ειρήνη γιατί ενώ εμείς χαμογελάμε, άλλοι βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και εύχομαι πολύ σύντομα να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος που εξελίσσεται.»

Ο δεύτερος νικητής του μαραθωνίου Ιάσων Ιωαννίδης συνεχάρη τον Γιώργο Καλαπόδη για τη νίκη του και δήλωσε: «Ο καιρός ήταν πολύ καλός σήμερα και μας βοήθησε, εγώ δεν βοήθησα όμως όσο έπρεπε τον εαυτό μου, έχασα 15 μέρες από την προετοιμασία μου λόγω υποχρεώσεων επαγγελματικών που είχα. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Καλαπόδη για τη νίκη του. Επίσης και συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τον δήμαρχο της πόλης τον κ. Ζέρβα που βοηθάει στις αθλητικές εκδηλώσεις και γενικά στον αθλητισμό.»

Ο 3ος νικητής του μαραθωνίου Βαγγέλης Μαλλιόγλου δήλωσε: «Ο τερματισμός σε έναν μαραθώνιο δρόμο σαν αυτόν, δημιουργεί άπειρα συναισθήματα σε όλους, φυσικά και σε μένα. Αφιερώνω τον τερματισμό μου και την προσωπική μου επιτυχία στη γυναίκα μου και τον προπονητή μου. Εκανα τέσσερις μήνες προετοιμασία, κουράστηκα και αυτό που θέλω και χρειάζομαι τώρα είναι να ξεκουραστώ. Εχω στόχους και θα συνεχίσω.»

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Πρώτη στις γυναίκες η Ειρήνη Πευκιανάκη

Η Ειρήνη Πευκιανάκη με χρόνο 03:02:15 ήταν η αθλήτρια που τερμάτισε πρώτη μεταξύ των γυναικών στον 16ο Μαραθώνιο δρόμου “Μέγας Αλέξανδρος”.
Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Λουίζα Παπαντωνάτου σε χρόνο 03:04:17 και τρίτη η Δανάη Πασπάτη με 03:07:59.

Η νικήτρια μεταξύ των γυναικών Ειρήνη Πευκιανάκη αθλήτρια του ΟΦΗ μετά το τέλος της προσπάθειας της δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια μου και φυσικά από τον τερματισμό μου. Θα ήθελα να κάνω καλύτερο χρόνο, αλλά από το 18ο χιλιόμετρο και μετά αισθάνθηκα ένα πόνο στον ώμο που με ανάγκασε να χαμηλώσω σχετικά το ρυθμό μου για να τερματίσω. Σημασία έχει που τερμάτισα και αυτό είναι πολύ καλό για μένα. Επόμενος στόχος μου είναι να κάνω έναν μαραθώνιο στο εξωτερικό. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον προπονητή μου Μιχάλη Αφορδακό, που λόγω ενός προβλήματος υγείας του, δεν μπόρεσε να είναι εδώ, τον αισθάνθηκα όμως να είναι σήμερα κοντά μου».
Η δεύτερη Λουίζα Παπαντωνατου, οδοντίατρος στο επάγγελμα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία και τον τερματισμό της, όπως δήλωσε και η ίδια περίμενε έναν καλύτερο χρόνο έμεινε απόλυτα ικανοποιημένοι από την διοργάνωση και ευχαριστημένη από τις θετικές καιρικές συνθήκες και επεσήμανε ότι θα συνεχίσει σε αυτήν την ανοδική αθλητική προσπάθεια που καταβάλλει.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Οι νικητές στο Δρόμο Υγείας 10 χλμ.

Ο Θανάσης Λιγώνης τερμάτισε πρώτος στον σημερινό δρόμο Υγείας των 10.000μ. που ξεκίνησε από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, στη δυτική Θεσσαλονίκη και που διεξάγεται στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγα Αλέξανδρος».
Ο δρομέας Θανάσης Λιγώνης τερμάτισε σε χρόνο 31:05 λεπτών. Τον Λιγώνη ακολούθησε ο Χρήστος Παπούλιας, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 31.18. Τρίτος τερμάτισε ο Δήμος Μαγγίνας σε χρόνο 31.23.
Τους νικητές αλλά και όλους τους δρομείς χειροκρότησαν εκατοντάδες φίλοι του δρομικού κινήματος που παρακολούθησαν τον αγώνα στους κεντρικούς δρόμους και την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News