ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ: «Όνειρο το Ολυμπιακό μετάλλιο με την εθνική πόλο»

Ο κορυφαίος αθλητής της διεθνούς υδατοσφαίρισης μιλάει ανοιχτά για το μεγάλο πόθο στο Τόκιο, που είναι ν’ ανέβει η εθνική ομάδα στο πόντιουμ των νικητών.

Η πιο συνεπής ελληνική ομάδα στα ραντεβού με την κορυφαία αθλητική εκδήλωση του κόσμου, η εθνική ομάδα πόλο ανδρών, πηγαίνει με υψηλές φιλοδοξίες και στο Τόκιο. Τις εκφράζει ο Άγγελος Βλαχόπουλος, ένα από τα κορυφαία στελέχη της ελληνικής και παγκόσμιας υδατοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια.

Ο αθλητής με τις 183 συμμετοχές και τα 284 γκολ στην εθνική ομάδα λέει ξεκάθαρα ότι στο μυαλό των διεθνών είναι αποκλειστικά ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Έχοντας κατακτήσει μετάλλια με το εθνόσημο σαν Νέος και Άνδρας σε παγκόσμια πρωταθλήματα, του λείπει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και το θέτει σαν όνειρο και προτεραιότητα ετοιμάζοντας τις βαλίτσες του για τη συμμετοχή στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του (ήταν παρών το 2016 στο Ρίο).

«Είναι τιμή για κάθε αθλητή να βρίσκεται στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Στόχος της εθνικής μας ομάδας είναι το πολυπόθητο μετάλλιο που λείπει από αυτή την συλλογή της. Φυσικά αυτό είναι και το δικό μου όνειρο.

Ο προημιτελικός είναι το μεγάλο παιχνίδι κάθε μεγάλης διοργάνωσης και φυσικά το «στοίχημα» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς», δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ και συμπλήρωσε:

«Απέναντι μας θα έχουμε μια ομάδα που θα έχει τους ίδιους στόχους με μας. Ο ρόλος μας θα είναι δύσκολος, το γνωρίζουμε εξαρχής, γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Εάν κερδηθεί αυτός ο αγώνας, τα μετάλλια θα είναι πιο ορατά για όλους μας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News