Μίλτος Τεντόγλου: «Τώρα πρέπει να σπάσω το ρεκόρ του Τσάτουμα»

Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και τόνισε ότι αποτελεί στόχο του να σπάσει το Πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών στον ανοιχτό, το οποίο κατέχει με 8,66 μέτρα ο Λούης Τσάτουμας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε ότι τα τελευταία χρόνια είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους. Κατέκτησε την πρωτιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για να προσθέσει νέα διάκριση στο παλμαρέ του και να χαρίσει περηφάνια στους Έλληνες φιλάθλους.   

Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης πλέον στο αγώνισμα έχει φτάσει σε επιτεύγματα μέσα σε μόλις μία τετραετία. Μετά το εντυπωσιακό 8,55 μ. στη Σερβία μίλησε στο site του ΣΕΓΑΣ για τον τελικό, για το πως έχουν αλλάξει τη ζωή του οι τεράστιες επιτυχίες, αλλά και για τους επόμενους στόχους του.

«Σε κάθε μου εμφάνιση κυνηγάω τις επιδόσεις. Στον τελικό κανονικά μετά το δεύτερο άλμα που ήταν 8,55 μ., ο Πομάσκι θα μου έλεγε σταμάτα. Δεν υπήρχε κάποιος να κάνει 8,60 μέτρα για να με νικήσει. Του είπα πάμε για ρεκόρ Ευρώπης τώρα, τρελάθηκε αυτός, μου είπε πάμε, πάμε. Πάντα βρίσκω κίνητρο για να συνεχίζω. Τώρα ο στόχος ήταν να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ και να κατακτήσω το χρυσό. Στον ανοιχτό θα κυνηγήσω δύο μετάλλια και το πανελλήνιο ρεκόρ. Το ρεκόρ ανδρών γράφει ακόμη Τσάτουμας. Πρέπει να το πάρω. Αν βρω καλές συνθήκες πιστεύω θα καταφέρω να κάνω φέτος το ρεκόρ του Λούη», είπε ο αθλητής που κατέχει πλέον όλα τα ηλικιακά ρεκόρ στο μήκος με εξαίρεση το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών στον ανοιχτό το οποίο είναι 8,66 μέτρα και ανήκει στον Τσάτουμα.

Ο Τεντόγλου είχε την ευκαιρία να έχει κοντά του σε αυτό τον αγώνα, την οικογένεια και τους φίλους του, που ταξίδεψαν από την Ελλάδα. «Ήταν ωραία η αίσθηση στο στάδιο. Πολλές σημαίες, ήταν οι δικοί μου εκεί, είχαν παλαβώσει, φώναζε η μαμά μου ούρλιαζε. Το ευχαριστήθηκα”, ωστόσο και σε αυτόν τον αγώνα οι αντιδράσεις του δεν ήταν έντονες. “Δεν αισθάνομαι να κάνω κάτι περισσότερο. Αυτό που βγαίνει».

«Γούρι μου ένα βραχιόλι στο πόδι»

Ο Τεντόγλου συνηθίζει να κάθεται μόνος στο δωμάτιο πριν από μεγάλους αγώνες, αλλά μίλησε και για γούρια. «Γούρι έχω ένα βραχιόλι που φοράω στο πόδι κι έχει και καμπανάκια και τα ακούω. Την προηγούμενη ημέρα του αγώνα συνήθως κάνουμε την τόνωση μας με τον προπονητή μου και μετά απλά σκέφτομαι τον αγώνα μου, σκέφτομαι τα άλματα μου, αλλά και αυτά του Πεντρόσο. Μπορεί να κάτσω μισή ώρα και να δω τα άλματά του 100 φορές, τα ίδια και τα ίδια, γιατί έχει τέλεια τεχνική».

«Ο Πομάσκι μου είπε στον ανοιχτό πάμε για το 8,70 μ.»

Ο Τεντόγλου με κάθε του επιτυχία βρίσκεται αντιμέτωπος με επιπλέον δημοσιότητα – η οποία ούτε τον ενδιαφέρει, ούτε την επιδιώκει – την οποία καλείται να διαχειριστή δίχως να αλλάζει τον εαυτό του.

«Γενικά νομίζω πως αλλάζω με όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της προπόνησης. Πλέον έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τη δουλειά που κάνουμε με τον Πομάσκι βγαίνει το αποτέλεσμα. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και ότι λέμε με τον Πομάσκι το κάνουμε και πάμε για περισσότερα. Μου είπε στον ανοιχτό πάμε για το 8,70 μ., το πιστεύω που το λέει. Ο Πομάσκι έχει προσαρμοστεί πάνω μου αρκετά, γιατί βλέπει πως δουλεύει αυτό».

Ο αθλητής ήδη θέτει τους στόχους του για το υπόλοιπο της σεζόν: «Θα πάμε προετοιμασία στην Καλαμάτα τον Απρίλιο και μετά Κύπρο εκεί που θα γίνει κι ένας αγώνας στον οποίο θα πάρω μέρος. Στον προγραμματισμό μας είναι να κάνω δύο αγώνες στην Ελλάδα, συν αυτόν της Κύπρου και μετά να ρίξω την προσοχή μου στο Diamond League και σε κάποιους άλλους δυνατούς αγώνες στην Ευρώπη».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News