Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Όρεγκον: Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη άγγιξε το μετάλλιο στα 35χλμ βάδην

Η 38χρονη αθλήτρια, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε στην τέταρτη θέση σε 2.41.58, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ (κατέρριψε το δικό της 2:47.48) και την καλύτερη εμφάνιση Ελληνίδας στο αγώνισμα στην Ιστορία της διοργάνωσης (την καλύτερη, στα 20χλμ. βάδην, είχε η Αθήνα Παπαγιάννη με την έκτη θέση το 2005 στο Ελσίνκι).

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου. Ήταν πολύ ωραία κούρσα. Στο τελευταίο πεντάρι ανέβασα ρυθμό για να βρω τις θέσεις που ήθελα. Ήξερα ότι μπορούσα να κάνω τέτοια κούρσα, αλλά όχι τόσο γρήγορη. Ήταν η πιο γρήγορη κούρσα της καριέρας μου, μία από τις αγαπημένες κούρσες μου», ανέφερε μετά τον τερματισμό της η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, προσθέτοντας: «Το χάλκινο μετάλλιο δεν ήταν τόσο μακριά. Από την αρχή επέλεξα να κάνω μια γρήγορη κούρσα. Δεν ήξερα αν θα αντέξω το ρυθμό, ωστόσο το πάλεψα και βγήκε μια μεγάλη επίδοση. Το επίπεδο του αγώνα ήταν πολύ υψηλό και οι τρεις πρώτες αθλήτριες πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις. Παίρνω δύναμη από τις συναθλήτριες μου. Η μία στηρίζει την άλλη. Τα κορίτσια με αγαπάνε, τις στηρίζω με στηρίζουν. Η ατμόσφαιρα εδώ ήταν πολύ καλή. Ήρθε και η οικογένεια μου να με δει. Ο σύζυγος μου ήταν εδώ και με στήριζε σε όλο τον αγώνα. Ακόμη και οι Ισπανοί με στήριζαν. Ήταν μοναδική εμπειρία».

Ένα χρόνο από την όγδοη θέση που κατέλαβε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 20χλμ. βάδην, η Ντρισμπιώτη επέλεξε από τα πρώτα χιλιόμετρα να μείνει στα πρώτα γκρουπ. Πέρασε στην τέταρτη θέση στο 7ο χιλιόμετρο, ενώ υποχώρησε στην 5η στο 10ο και στην έβδομη στο 20ο με 1.34.24.

Ωστόσο, στα τελευταία χιλιόμετρα ανέβασε ταχύτητα και στα 30χλμ ανέβηκε στην έκτη θέση, για να προσπεράσει στα τελευταία 5χλμ ακόμη δύο αθλήτριες και να τερματίσει στην τέταρτη θέση, μετά από κατάθεση ψυχής. «Θερμά συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για την συγκλονιστική της παρουσία και την τέταρτη θέση στα 35χλμ. βάδην με ένα σπουδαίο ρεκόρ.

Συγχαρητήρια και στον προπονητή της, αλλά και σε όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν στον αγώνα», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Στα 35χλμ βάδην συμμετείχαν και οι Έφη Κουρσκουτσάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, με την πρώτη να τερματίζει στην 27η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ σε χρόνο 3:02:27 και τη δεύτερη να μην ολοκληρώνει την προσπάθειά της. Το χρυσό μετάλλιο κρέμασε στο στήθος της η Περουβιανή Κίμπερλι Γκαρσία Λεόν (2:39:16), το ασημένιο η Πολωνή Καταρζόνα Ζντζιέμπλο (2:40:03) και το χάλκινο η Κινέζα Σίγε Γκουεγιάνκ (2:40:37). Να σημειωθεί ότι στις ίδιες θέσεις στο βάθρο είχαν βρεθεί οι τρεις τους και στα 20χλμ!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News