ΤΟΚΙΟ 2020: Έμεινε 5ος ο Κριστιάν Γκολομέεφ στα 50 μέτρα ελεύθερο

Ο Κριστιάν Γκολομέεφ δεν κατάφερε να πλησιάσει τους χρόνους που έκανε στα προκριματικά και έμεινε 5ος με 21.72 στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο.

Δεν κατάφερε ο Κριστιάν Γκολομέεφ να φέρει το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 1896 για την ελληνική κολύμβηση. Ο Έλληνας κολυμβητής στην κούρσα των 50 μέτρων ελεύθερο τερμάτισε σε χρόνο 21.72, μακριά από το φετινό του ρεκόρ και κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό.

Στην κούρσα της «μίας ανάσας» ο Γκολομέεφ ήξερε πως έπρεπε να βελτιώσει το φετινό του 21.60 που έφερε από τον προκριματικό, ώστε να διεκδικήσει το βάθρο. Έμεινε πίσω από την πρώτη τριάδα στη μέση της διαδρομής και έπειτα ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τους αντιπάλους του, σε μία κούρσα που πήγε πολύ γρήγορα, με τον Ντρέσελ φυσικά να είναι ασυναγώνιστος, κατακτώντας το 4ο χρυσό μετάλλιό του στο Τόκιο, με Ολυμπιακό ρεκόρ και χρόνο 21.07. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Φλοράν Μαναντού, ο Γάλλος με χρόνο 21.55, αφήνοντας το χάλκινο μετάλλιο στον Βραζιλιάνο Φράτους με 21.57.

Για τον Γκολομέεφ μπορεί να μένει η πικρία της χαμένης «ευκαιρίας» αλλά η 5η θέση δεν είναι διόλου κακό αποτέλεσμα, αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που έπεσε στην πισίνα σε έναν τελικό, μετά το 2004.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News