Περνίλε Μπλούμε: Τέλος καριέρας για την ολυμπιονίκη με την τρύπια καρδιά

Την απόφασή της να αποχωρήσει από τις πισίνες, σε ηλικία 28 ετών, γνωστοποίησε με ανάρτησή της η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Περνίλε Μπλούμε.

Η Μπλούμε, η οποία είναι αρραβωνιασμένη με τον Γάλλο Ολυμπιονίκη, Φλοράν Μανοντού, χρειάστηκε να υποβληθεί το 2019 σε μία επέμβαση στην καρδιά, προκειμένου οι γιατροί να κλείσουν μία μικρή τρύπα, που προκαλούσε κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων ή ακόμη και εμφράγματος.

Παραμένει η τρίτη ταχύτερη γυναίκα όλων εποχών στην 50άρα πισίνα, με το ατομικό της ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο (23.75 από το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, το 2018), να υπολείπεται μόνο του παγκοσμίου ρεκόρ της Σάρα Σιέστρεμ (23.67) και του 23.73 της Γερμανίδας Μπρίτα Στέφεν, το οποίο είχε σημειωθεί το 2009, με τη βοήθεια των -απαγορευμένων πλέον- μαγιό εξελιγμένης τεχνολογίας.

Η Μπλούμε ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου ήταν επίσης τρίτη με την ομάδα της Δανίας στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική, ενώ το 2021 στο Τόκιο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο. Περιέργως, η συγκομιδή της στις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις είναι μάλλον «φτωχή», καθώς σε ατομικά αγωνίσματα έχει μόνο ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (στα 100μ. ελεύθερο) και δύο ασημένια σε Ευρωπαϊκά (στα 50μ.).

Δείτε φωτογραφίες της Περνίλε Μπλούμε

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News