ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΜΑΚΝΙΛ: Η βράβευση στην Ελλάδα για την καλύτερη αθλήτρια του Τόκιο

Η κολυμβήτρια, Μάργκαρετ ΜακΝίλ χθες (24/10) κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης αθλήτριας του Τόκιο 2020 στο Ηράκλειο Κρήτης ενώ, μάλιστα δήλωσε πως θέλει να ξανά έρθει στην Ελλάδα σύντομα.

Η Μάργκαρετ ΜακΝίλ αναδείχθηκε ως η καλύτερη αθλήτρια του Τόκιο 2020 την Κυριακή (24/10) από την Ένωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ΜακΝίλ κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Τόκιο κάνοντας τα 100 μέτρα πεταλούδα γυναικών σε 55,59 δευτερόλεπτα, μειώνοντας το δικό της εθνικό ρεκόρ σχεδόν κατά ένα τέταρτο του δευτερολέπτου. Η 21χρονη συνέχισε με άλλα δύο μετάλλια, κερδίζοντας ασημένιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100m ελεύθερο και χάλκινο με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100m στο μικτό και όλα τα μετάλλια τα κέρδισε στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ίδια, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτό το βραβείο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί καταπληκτικοί αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Με όλα όσα έχουμε περάσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αυτό το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό».

Η επίδοσή της στα τρία μετάλλια ήταν καταλυτική για την ομάδα του Καναδά καθώς πίστεψε ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

Η ANOC είναι ένας οργανισμός που εκπροσωπεί τα συλλογικά συμφέροντα των 206 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών του κόσμου ενώ τα βραβεία ANOC αναγνωρίζουν εξαιρετικά αθλητικά επιτεύγματα από τους πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η Μάργκαρετ ΜακΝίλ μετά απο την βράβευσή της ανέφερε πως της άρεσε πολύ η Ελλάδα και ότι θέλει να επιστρέψει σύντομα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News