ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Πρωταθλητής κόσμου ο Αναστάσιος Μυλωνάκης

Κορυφαίες διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης ανδρών-γυναικών, που γίνεται στο Τομσκ της Ρωσίας, επτά τώρα τα μετάλλια στο σύνολο.

Από το καλό στο καλύτερο η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης ανδρών-γυναικών, που γίνεται στο Τομσκ της Ρωσίας. Στη σημερινή προτελευταία ημέρα των αγώνων οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν άλλα τρία μετάλλια (έχουν φτάσει τα επτά συνολικά) και συγκεκριμένα ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Κορυφαία η διάκριση του Αναστάσιου Μυλωνάκη στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια. Με επίδοση 15.39, τερμάτισε πρώτος και πανηγύρισε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο (το δεύτερο) για την ελληνική αποστολή στη διοργάνωση. Ο Μυλωνάκης ανεβαίνει για δεύτερη φορά στο βάθρο, αυτή τη φορά στο ψηλότερο σκαλί, αφού στην πρεμιέρα είχε πάρει χάλκινο στα 100.

Διάκριση και στα 400 μ. διπλά πέδιλα και στον τελικό, ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος τερμάτισε 2ος με 3:28.57 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών, καταρρίπτοντας το προηγούμενο του Κωνσταντίνου Δρυγούτη που ήταν 3:29.24 από τις 29/6/2019. Έτσι ο Καλαϊτζόπουλος έκανε δύο και τα δικά του μετάλλια στη διοργάνωση, αφού χθες αναδείχθηκε χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200μ. διπλά πέδιλα σε ηλικία 18 ετών. Στο ίδιο αγώνισμα (400 μ. διπλά πέδιλα) ο Παρασκευάς Καλαϊτζόπουλος, με 3:33.76, κατατάχθηκε στην 5η θέση.

Ο Χρήστος Μπόνιας, εξάλλου, στον τελικό των 50 μ. διπλά πέδιλα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 18.92. Είναι η δεύτερη φορά που ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου της συγκεκριμένης διοργάνωσης ο Μπόνιας, καθώς στην πρεμιέρα ήταν τρίτος στα 100 μ. διπλά πέδιλα. Στο ίδιο αγώνισμα ο Στυλιανός Χατζηλιάδης, με 19.13, κατατάχθηκε στην 6η θέση.

Στη σκυταλοδρομία 4Χ200 μ. επιφάνεια Ανδρών, η Εθνική μας ομάδα αποτελούμενη από τους Αντώνη Τσουρουνάκη, Λεωνίδα Γιασεμή, Γιώργο Καλτσουκαλά, Μάριο Αρμούτη, με επίδοση 5:47.13, κατατάχθηκε στην 5η θέση.

Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς, εξάλλου, στην τελική κατάταξη, μετά και τη διεξαγωγή όλων των σειρών στα 400 μ. υποβρύχιο, κατετάγη 8ος με 2:58.68.

Από τους πρωϊνούς προκριματικούς δεν πήραν πρόκριση για τους τελικούς: 50 μ. επιφάνεια (Γ): Βασιλεία Τσιγκόϊα, με 18.38, στην 9η θέση. 50 μ. επιφάνεια (Α): Γιώργος Καλτσουκαλάς, 16.41, 15η θέση. 50 μ. διπλά πέδιλα: Κατερίνα Μανιάτη, με 23.70, 17η θέση. 400μ. διπλά πέδιλα: Κατερίνα Μανιάτη με 4:01.77, στην 10η θέση.

Ο Τάσος Μυλωνάκης δήλωσε: «Νιώθω πολύ υπερήφανος που οι κόποι μιας πολύ δύσκολης χρονιάς έπιασαν τόπο! Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου, τους προπονητές μου και τον σύλλογό μου, που είναι συνεχώς στο πλευρό μου», δήλωσε ο Τάσος Μυλωνάκης, ενώ ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος επισήμανε: «Ήταν συνέχεια του χθεσινού αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου που με βοήθησαν φέτος, σε αυτήν την “μισή” χρονιά, για να φτάσω ως εδώ με πανελλήνιο ρεκόρ, δηλαδή τους Γιάννη Καλαϊτζογλίδη και Γιάννη Δέλιο, αλλά και τον γυμναστή Παναγιώτη Σπανόπουλο. Επίσης, να ευχαριστήσω για τη στήριξη τους γονείς μου και τον αδερφό μου».

Ο Χρήστος Μπόνιας τόνισε: «Τέλος τρίτης ημέρας αγώνων, δυστυχώς δεν κατάφερα να υπερασπιστώ τον τίτλο μου του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ήτανε μια πολύ δύσκολη κούρσα, καθώς τα 50 μέτρα είναι κυριολεκτικά μιας ανάσας. Παρόλα αυτά έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, κατέλαβα την 3η θέση, αν και μένει μια πικρία που δεν κέρδισα. Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου για τη στήριξη, τον προπονητή μου Πέτρο Χαϊδάρη και την ομάδα μου ΝΟ Αμφιθεας».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News