Πινγκ πονγκ: Με πρώτα φαβορί Σγουρόπουλο και Τόλιου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στο ΣΕΦ διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 26 και 27/02 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών με την επανεμφάνιση του πρωταθλητή Ευρώπης Γιάννη Σγουρόπουλου και παρούσα ξανά και τη σημερινή πρωταθλήτρια Κατερίνα Τόλιου.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, η διαχρονικά κορυφαία διοργάνωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Φεβρουαρίου. Γίνεται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με 50 αθλητές και 27 αθλήτριες και θ’ αναδείξει τους πρωταθλητές Ελλάδας για την περίοδο 2021-2022 στο απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες. Νούμερο 1 φαβορί στο απλό είναι ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου. Στην επιστροφή του στον θεσμό μετά το 2019 ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών αξιολογείται όπως οι αλλοδαποί αθλητές, επειδή αγωνίζεται μόνο σε κλαμπ του εξωτερικού και βρίσκεται στην κορυφή με βάση τη θέση του στο παγκόσμιο ranking list. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών είναι σταθερά, εδώ και πάρα πολύ καιρό, στην 1η θέση του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Όλοι οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης όμως θα έχουν τη δυνατότητα ν’ απολαύσουν τη δράση μέσα από το live streaming, που έχει εξασφαλίσει η ομοσπονδία για ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα. Το λινκ της ζωντανής μετάδοσης για τους αγώνες του Σαββάτου είναι https://www.youtube.com/watch?v=I6Qv_lwpB38 και για τους αγώνες της Κυριακής https://www.youtube.com/watch?v=X0bOW5Ie8dY.  

Οι συνολικά 77 τελικές δηλώσεις συμμετοχής προέρχονται από 33 σωματεία της χώρας. Στα διπλά πρόκειται ν’ αγωνιστούν 21 ζευγάρια στους άνδρες και 10 στις γυναίκες. Το απλό αρχίζει το Σάββατο 26/02 στις 09:00 με τους ομίλους των γυναικών. Στις 14:00 παίρνουν σειρά οι όμιλοι του απλού ανδρών κι ενδιάμεσα θ’ αρχίσουν τα νοκ άουτ στα διπλά. Το πρόγραμμα της Κυριακής αρχίζει στις 10:00 με τα προημιτελικά του διπλού γυναικών. Σταδιακά θα συνεχιστούν τα ταμπλό σε κάθε αγώνισμα και περίπου στις 14:30 θα λάβουν χώρα οι τελικοί των διπλών. Ξεχωριστά θα γίνουν οι τελικοί στο απλό λόγω της ιντερνετικής μετάδοσης, στις 15:00 αυτός των γυναικών και στις 15:30 εκείνος των ανδρών. Την πρώτη μέρα των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν 6 τραπέζια και τη δεύτερη 4.

Τα οκτώ πρώτα φαβορί του απλού

Στη διαδικασία των ομίλων δεν μετέχουν τα 12 πρώτα φαβορί στους άνδρες και τα 8 πρώτα στις γυναίκες. Μετά τον Σγουρόπουλο και την Τόλιου είναι κατά σειρά  οι: Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταματούρος, Τάσος Ρηνιώτης, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Νίκος Αντωνιάδης στους άνδρες και Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Αλίκη Κιούφη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Όλγα Γεωργοπούλου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και Ιωάννα Γερασιμάτου στις γυναίκες. 

Στο διπλό ανδρών το νούμερο 1 και το νούμερο 2 της διοργάνωσης είναι οι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος αντίστοιχα και ομοίως στο διπλό γυναικών οι Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη και Αλίκη Κιούφη/Μαλαματένια Παπαδημητρίου, όπως πέρσι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News