Πινγκ πονγκ: Σγουρόπουλος και Παρίδη πρωταθλητές Ελλάδας 2022

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κωνσταντίνα Παρίδη αναδείχτηκαν την Κυριακή 27/02, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό ανδρών και το απλό γυναικών αντίστοιχα, για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κωνσταντίνα Παρίδη αναδείχτηκαν την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στο απλό ανδρών και το απλό γυναικών αντίστοιχα, για την περίοδο 2021-2022. Αμφότεροι μάλιστα, έφτασαν πρώτη φορά στην καριέρα τους στον σημαντικότερο πανελλήνιο τίτλο.

Ύστερα από δύο χαμένους τελικούς ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών συνδύασε με το χρυσό μετάλλιο την επιστροφή του στον θεσμό μετά το 2019. Στον τελικό έκαμψε με 4-1 σετ τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ήταν επίσης από τα πρόσωπα των αγώνων. Η Παρίδη γεύτηκε τη χαρά του χρυσού μεταλλίου και στο απλό γυναικών μετά από τέσσερις σερί πρωτιές στο διπλό. Στον τελικό νίκησε με 4-1 σετ την περσινή νικήτρια και τέσσερις φορές κάτοχο του τίτλου Κατερίνα Τόλιου.

Ο Σγουρόπουλος αγωνίζεται στη Γερμανία, η Παρίδη στην Τσεχία και στο Πανελλήνιο αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Στο διπλό ανδρών αναδείχτηκαν πανελληνιονίκες ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος του Παναθηναϊκού και στο διπλό γυναικών η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Αλίκη Κιούφη από τον Τελαμώνα Σαλαμίνας και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Η κορυφαία εσωτερική διοργάνωση έγινε δυστυχώς κεκλεισμένων των θυρών λόγω των υγειονομικών μέτρων, αλλά η ΕΦΟΕπΑ της εξασφάλισε τη λάμψη και την οργάνωση, που της αρμόζει με μία σειρά από κινήσεις.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

 1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
 2. Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΑΟ Ταταύλα)
 3. Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός)

-. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ)

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

 1. Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
 2. Κατερίνα Τόλιου (Παναθηναϊκός ΑΟ)
 3. Αλίκη Κιούφη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

-. Ελισάβετ Τέρπου (Παναθηναϊκός ΑΟ)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

 1. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)
 2. Δημήτρης Παπαδημητρίου/Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ΑΟ Ταταύλα)
 3. Δημήτρης Κορδούτης/Στράτος Δαμιανής (ΑΣ Πέρα Αθηνών)

-. Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

 1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Αλίκη Κιούφη (Τελαμών Σαλαμίνας/Ολυμπιακός ΣΦΠ)
 2. Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός/Ολυμπιακός)
 3. Έλενα Σοφρά/Κυριακή Κουλιούρη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

-. Ιωάννα Γερασιμάτου/Θάλεια Κορδούτη (ΑΕΚ/Άρης 2006)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News