Πινγκ πονγκ: O Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Αττικής ανδρών, ο Ολυμπιακός τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες

Στο ΣΕΦ έγιναν τα Final 4 του Τοπικού Κυπέλλου με νικητές τον Παναθηναϊκό στους άνδρες και τον Ολυμπιακό στις γυναίκες, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα ανδρών αναδείχτηκε Κυπελλούχος ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης.

Κατά το ήμισυ ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19/3, η διοργάνωση του Τοπικού Κυπέλλου στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2021-2022. Έγιναν τα Final 4 σε δύο Περιφέρειες και απομένουν άλλα δύο, την Κυριακή 20/3, για τη Δυτική Ελλάδα και τη Χίο. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναδείχτηκε Κυπελλούχος Αττικής στους άνδρες ο Παναθηναϊκός. Στον τελικό επιβλήθηκε του ΑΣ Γυμνάσιο με 4-1. Στην ίδια αίθουσα ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες. Σε γερή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στον τελικό έφτασε στη νίκη με 4-2. Στο γυμναστήριο της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης διεξήχθησαν τα ματς της τελικής 4άδας για τη Βόρεια Ελλάδα ανδρών. Το τρόπαιο του τοπικού Κυπελλούχου πήρε ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης, που κατέβαλλε στον τελικό τη Φιλία Ορεστιάδας με 4-1.

Στο Κύπελλο Αττικής ανδρών ο τελικός δεν επιφύλαξε το αναμενόμενο ζευγάρι διότι δεν «κατέβασε» ομάδα ο Ολυμπιακός, που ήταν 1ο φαβορί. Το σωματείο ανέφερε από τις προηγούμενες ημέρες στην ΕΦΟΕπΑ ένα κρούσμα covid-19 και μία στενή επαφή στις τάξεις του και ζήτησε αναβολή του ημιτελικού με το Γυμνάσιο. Η ομοσπονδία όμως, τόνισε ότι σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του διοικητικού συμβουλίου «δεν θα κάνει αποδεκτά αιτήματα αναβολών αγώνων λόγω κρουσμάτων covid ή στενών επαφών», κάτι το οποίο ανακοίνωσε την Παρασκευή. Ο Ολυμπιακός δεν παρέταξε τριάδα και το Γυμνάσιο πέρασε στον τελικό με νίκη 4-0 στα χαρτιά.

Επιστροφή Αγγελάκη

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε στον άλλο ημιτελικό τα Ταταύλα με 4-1 έχοντας στη διάθεσή του και τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη. Ο κορυφαίος αμυντικός έδωσε τους πρώτους αγώνες του μετά την επέμβαση στο γόνατο και αυτό είναι το πιο σημαντικό, άσχετα αν δεν βρίσκεται ακόμα στην κατάλληλη κατάσταση. Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είχε και το σχετικό ελεύθερο από την ομοσπονδία της Πολωνίας, η οποία δεν επιτρέπει παράλληλη συμμετοχή σε διασυλλογικό πρωτάθλημα άλλης χώρας.

Ο Παναθηναϊκός, που είναι στους διεκδικητές του τίτλου στην Α1 εθνική κατηγορία, ήταν φυσικά το μεγάλο φαβορί στον τελικό κόντρα στο Γυμνάσιο, το οποίο φέτος αγωνίστηκε στην Α2. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πράξη. Επιβλήθηκε με 4-1 και επανέλαβε την επιτυχία της σεζόν 2017-2018 όταν επίσης είχε αναδειχτεί Κυπελλούχος Αττικής. Δεν χρησιμοποίησε τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, ενώ από τους ξένους είχε στο Final 4 τον Βούλγαρο Πετιό Κράστεφ.

Στο Κύπελλο Αττικής των γυναικών ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, παρατάχθηκαν χωρίς ξένες αθλήτριες. Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός είχε δύσκολο έργο με αντίπαλο την ΑΕΚ. Επικράτησε με 4-2 και χρειάστηκε δύο οριακές νίκες στα πέντε σετ. Στον άλλο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός δεν είχε πίεση για το 4-0 απέναντι στο Πέρα.

Μετά από τις «μονομαχίες» του πρωταθλήματος λοιπόν, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν και στον τελικό του Τοπικού Κυπέλλου και με συνθέσεις, που προσέδιδαν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αμφότεροι οι αντίπαλοι υστερούσαν στην τρίτη παίκτρια, τα υπόλοιπα ματς θεωρούνταν «κλειδιά», στις κρίσιμες στιγμές επικράτησε ο Ολυμπιακός κι έτσι με 4-2 πανηγύρισε και αυτόν τον τίτλο μετά από εκείνον στην Α1.

Ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί στη Β. Ελλάδα

Στο Κύπελλο Βόρειας Ελλάδας ανδρών συναντήθηκαν στον τελικό του Final 4 η Φιλία Ορεστιάδας και ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης. Στο γυμναστήριο της ΧΑΝΘ δεν πήγε πλήρης καμία από τις δύο ομάδες, ο ΟΕΑ εμφάνισε όμως Έλληνες βασικούς αθλητές του και επιβεβαίωσε ότι είχε και το πλεονέκτημα. Έφτασε στη νίκη με 4-1 και χάρηκε μία ακόμα πρωτιά ύστερα από εκείνες στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στα μπαράζ ανόδου στην Α2. 

Στα ημιτελικά ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης απέκλεισε με 4-1 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και η Φιλία (που ήταν νικήτρια τη σεζόν 2018-2019, την αμέσως προηγούμενη φορά, που είχε γίνει το Τοπικό Κύπελλο) τον ΣΕΑ Κοζάνης με το ίδιο σκορ.

Στη Θεσσαλονίκη έγινε και αγώνας για τις θέσεις 3-4 επειδή οι προκρίσεις για τα τελικά του Κυπέλλου Ελλάδας είναι τρεις από τη συγκεκριμένη Περιφέρεια. Σε αμφίρροπο ματς ο ΣΕΑ Κοζάνης κατέβαλλε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 4-2 και κατέκτησε την προνομιούχο θέση. Είχε στη σύνθεση τους Ανέστη Σόντρα (σημείωσε δύο νίκες στον «μικρό» τελικό), Αγησίλαο-Θεόδωρο Σταματίου (μία νίκη) και Αλέξανδρο Παναγιωτίδη (μία νίκη). Ο Ευάγγελος Δερνεξής, ο Μάριος Δελάκης και ο Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας ήταν στην τριάδα του Εθνικού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News