Πινγκ πονγκ: Και Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και όπεν ανεξαρτήτων η ΕΦΟΕπΑ

Η ελληνική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε εντάξει Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων στο καλεντάρι της, αλλά το καινούργιο είναι ότι αποφάσισε να κάνει ταυτόχρονα και όπεν ανεξαρτήτων.

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης μπήκε ζωηρά στη φετινή αγωνιστική περίοδο στο κομμάτι των βετεράνων αθλητών. Η νέα διοίκηση, που είχε προκύψει πριν από έναν χρόνο, ενέταξε στο καλεντάρι της Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων, δηλαδή πρώην ή νυν αθλητών, που έχουν περάσει τα 40 χρόνια ζωής, ενώ ως γνωστόν, έχει καταθέσει, εδώ και λίγο καιρό, υποψηφιότητα στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος για τη διοργάνωση δύο διεθνών τουρνουά βετεράνων, στην Κρήτη και στο Λουτράκι το 2022.

Την Τρίτη 22/3 η ΕΦΟΕπΑ προκήρυξε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων, αλλά επιφύλαξε και μία ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση για τους θερμούς φίλους της μικρής ρακέτας. Προκήρυξε ταυτόχρονα και «ανοικτό πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ανδρών και γυναικών 2021-2022». Τα δύο πρωταθλήματα θα γίνουν μαζί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ήδη άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής (η προθεσμία θα λήξει στις 31 Μαρτίου).

Δικαίωμα ν’ αγωνιστούν έχουν, από τη μια βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες με ελληνική υπηκοότητα, που έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ομοσπονδίας κι από την άλλη ανεξάρτητοι αθλητές και αθλήτριες διαμένοντες νόμιμα στην Ελλάδα, οποιασδήποτε ηλικίας, που δεν είχαν ποτέ δελτίο στο άθλημα, δηλαδή δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ομοσπονδίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την προκήρυξη των δύο διοργανώσεων στο λινκ http://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6479:p-r-o-k-i-r-y-ks-i-p-p-veteranon-andron-gynaikon-2021-22-anoikto-protathlima-aneksartiton-andron-gynaikon-2021-22&catid=2:2012-03-08-10-19-52&Itemid=8

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News