Πινγκ πονγκ: Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θ’ αναλάβει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον

Το κλιμάκιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ITTF Foundation) έκανε την προγραμματισμένη επιθεώρηση στο Ηράκλειο της Κρήτης κι αποχώρησε με θετικές εντυπώσεις από τις υποψήφιες εγκαταστάσεις για τους αγώνες και τη διαμονή.

Σε πολύ καλό δρόμο φαίνεται πώς είναι η προσπάθεια της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ν’ αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για άτομα με νόσο Πάρκινσον το 2023 ή το 2024. Αφού με την παρουσίαση του φακέλου της για το Ηράκλειο της Κρήτης προκρίθηκε, πριν από λίγο καιρό, από το Ίδρυμα της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF Foundation), στη β’ φάση αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων μαζί με λίγες ακόμα χώρες (short list), άφησε θετικές εντυπώσεις και στο στάδιο της επιθεώρησης. Την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25/3 βρέθηκε στο νησί κλιμάκιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας και είδε τις υποψήφιες εγκαταστάσεις για τους αγώνες και τη διαμονή. Σε μεγάλο μέρος της επιθεώρησης παρέστη και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που κατάγεται από το Ηράκλειο και το επισκέφτηκε ξανά για διάφορες υποχρεώσεις. Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπρόσωπος της ομοσπονδίας σε αυτή Μανώλης Κολυμπάδης εκπροσώπησε και την ΕΟΕ και την ΕΦΟΕπΑ, ενώ βέβαια έγιναν επαφές από κοντά με ανθρώπους της Περιφέρειας και των δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, που επίσης στηρίζουν τη διοργάνωση. Ως τόπος διεξαγωγής του Parkinson’s World Table Tennis Championships έχει μπει στον φάκελο το κλειστό γυμναστήριο Δύο Αοράκια για τα τέλη Οκτωβρίου.

Το διήμερο της επιθεώρησης πήγε πολύ καλά, οι ξένοι απεσταλμένοι, που έθεσαν πολλά θέματα σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι, έδειξαν ότι έμειναν ικανοποιημένοι κι αυτό δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία και στη διοίκηση της ΕΦΟΕπΑ, η οποία παρεμπιπτόντως συμπληρώνει σήμερα 26/3 έναν χρόνο με τη νέα ηγεσία.

Το ITTF Foundation εκπροσώπησαν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Λεάντρο Όλβες από την Αργεντινή και ο τεχνικός σύμβουλος Ραμόν Ορτέγκα Μόντες από την Ισπανία. Πρώτο σημείο επίσκεψης του κλιμακίου ήταν τα Δύο Αοράκια. Το σύγχρονο και μεγάλο γυμναστήριο μπορεί να δεχτεί 40 τραπέζια.

Έγιναν επισκέψεις στην Περιφέρεια Κρήτης, στον δήμο Ηρακλείου και τον δήμο Χερσονήσου, στο πρόγραμμα φυσικά και η επιθεώρηση στο ξενοδοχείο Lyttos Beach στη Χερσόνησο, το οποίο έχει προτείνει για τη διαμονή ο ελληνικός φάκελος. Μετά την αθλητική εγκατάσταση, οι άνθρωποι της ITTF έμειναν απόλυτα ικνοποιημένοι και από τις δυνατότητες φιλοξενίας των 500 αθλητών και των πλέον των 1.000 συνοδών τους, που αναμένεται να πάνε στο Ηράκλειο, εφόσον ανατεθεί στη χώρα μας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αυγενάκης: «Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την υποψηφιότητα»

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε και στο προπονητήριο του ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης, που εδώ και δεκαετίες διαθέτει και τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Την υποδέχτηκε ο πρόεδρος Βελάκης και ο αθλητής Σπανάκης, μάλιστα με την ευκαιρία της παρουσίας και του Λευτέρη Αυγενάκη ανταλλάχθηκαν και μπαλιές στο τραπέζι ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και τον τεχνικό σύμβουλο της ITTF.

Ο επικεφαλής της αθλητικής ηγεσίας παρέθεσε γεύμα στο κλιμάκιο και τόνισε στους ξένους απεσταλμένους ότι «η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την υποψηφιότητα για τη διοργάνωση στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας και της σύνδεσης του τουρισμού με τον αθλητισμό, τους ανέφερα τις σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις που έχουμε αναλάβει το προσεχές διάστημα (Ράλλυ Ακρόπολις, Ποδηλατικός Γύρος, Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball και Άρσης Βαρών κλπ) και τους επισήμανα όσα έχουμε κάνει τα τελευταία 2,5 χρόνια της αθλητικής μεταρρύθμισης, φροντίζοντας καθημερινά για την ανάπτυξη όλων, ανεξαιρέτως, των αθλημάτων».

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις έκλεισαν στο ξενοδοχείο, όπου είχαν καταλύσει οι αποστολές κι εκεί οι άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας υπέβαλλαν την ελληνική αντιπροσωπεία σε μία σειρά από ερωτήσεις, όπως για τη προβολή, τη διαφήμιση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Πάρκινσον, την κάλυψη από την τηλεόραση, τον αριθμό εθελοντών, την ανάγκη για σημάνσεις στην πόλη κ.α.. Μέχρι την άλλη Κυριακή 3 Απριλίου η ΕΦΟΕπΑ θα πρέπει να απαντήσει στο ITTF Foundation και σε 2-3 ερωτήσεις διευκρινιστικές για τεχνικά θέματα, που ήταν εκτός φακέλου και η παγκόσμια ομοσπονδία αναμένεται έως τις 11 Απριλίου 2022 να αποφασίσει για την ανάθεση των επόμενων πρωταθλημάτων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News