Βραβεία ΠΣΑΤ: Η εθνική πόλο ανδρών κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα για το 2022

EUROKINISSI

Ποιες ομάδες επέλεξαν οι αθλητικοί συντάκτες ως κορυφαίες της χρονιάς για το 2022.

Η Εθνική πόλο των ανδρών, τρίτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κέρδισε στην… εμφύλια διαμάχη για την ανάδειξη της ομάδας της χρονιάς στην Ελλάδα, την αντίστοιχη των γυναικών (δεύτερη στη γηραιά ήπειρο) και τις πρωταθλήτριες Ευρώπης. γυναίκες του Ολυμπιακού στην 69η Ετήσια Γιορτή των Κορυφαίων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εθνική ομάδα γυναικών στο μπάσκετ κωφών ήταν η κορυφαία στους αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Τα έπαθλα και οι ειδικές βραβεύσεις:

ΕΠΑΘΛΟ ΑθΛΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ Γιώργος, παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας
Ολοκλήρωσε το καλοκαίρι του 2022 μια «μαγική» αθλητική καριέρα.

ΕΠΑΘΛΟ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»

Στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ΑΡΑΟΥΧΟ Σέρχιο για την κίνηση του να σχηματίσει με τα δάχτυλα του το γράμμα «Α» μετά το γκολ που πέτυχε εναντίον του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αφιερώνοντάς το στον δολοφονημένο 19χρονο φίλαθλο Άλκη Καμπανό.

ΕΠΑΘΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Στις αδελφές ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ (Μαργαρίτα, Ελευθερία, Βασιλική), οι οποίες γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά είναι συμπαίκτριες στην ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού.

ΕΠΑΘΛΟ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΩΝ  ΤΑΛΕΝΤΩΝ

Στην αθλήτρια της πυγμαχίας, ΚΟΥΖΙΛΟΥ Παναγιώτα η οποία φέτος σε ηλικία 16 ετών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 57 κιλών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων.

Στην αθλήτρια του μοντέρνου πεντάθλου, ΝΑΣΚΑΡΗ Αριάδνη, για τις διακρίσεις της μέσα στο 2022, όπως τη 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Run γυναικών.

ΕΠΑΘΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Βραβεύεται ο Σύλλογος ΑΘΛΗ.Σ.Υ για την  επιτυχημένη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι.

Τιμητικές Διακρίσεις

ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ Βούλα, «χρυσή» Ολυμπιονίκης

Μορφή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992. Βραβεύτηκε για τη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες από Ελληνίδα αθλήτρια.

ΔΗΜΑΣ Πύρρος, τρις «χρυσός» Ολυμπιονίκης και ένα χάλκινο μετάλλιο

Βραβεύτηκε για τη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του πρώτου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου εκ των τριών χρυσών που κατέκτησε συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996 και Σίδνεϊ 2000).

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Οικογένεια ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ Αλέξανδρου

Ο αείμνηστος δις «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο Αλέξανδρος Νικολαϊδης άφησε φτωχότερο τον ελληνικό αθλητισμό στις 14 Οκτωβρίου 2022, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 43 του, μετά από μάχη δύο ετών με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ Μιχάλης

Ο επιστήθιος φίλος του Αλέξανδρου Νικολαϊδη και «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο στο Σίδνεϊ το 2000 Βραβεύτηκε για τη μεγάλη του προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και τη συμπαράστασή του προς εκείνον.

ΙΓΝΑΤΙΟΥ Άρτεμις, χορογράφος των τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Από το 2008 είναι η επίσημη χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια των τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

ΈΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ…

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΣΙΔΗΣ Γιώργος

Σχεδόν… αθόρυβα, αυτή είναι η μοίρα των μη προβεβλημένων αθλημάτων, η χώρα μας κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, στην ελευθέρα πάλη.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο της ΓΚΟΥΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Μαρίας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χαρούλα

Η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι η πολυνίκης στις κατακτήσεις του Πρωταθλήματος Ελλάδας, μετρώντας οκτώ διαδοχικούς τίτλους και 17 στο σύνολο, καθώς και 6 Κύπελλα Ελλάδας.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ειρήνη και ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ Χριστόφορος, μεταλλιούχοι στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων

Έστειλαν μήνυμα θέλησης και δύναμης με το παράδειγμά τους. Συνδυάζουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους με τον πρωταθλητισμό κατακτώντας κορυφές.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γιάννης

Ο Γιάννης Αναστασίου, φίλαθλος του Ολυμπιακού και πατέρας τριών παιδιών παραδίδει μαθήματα ήθους και χαίρει εκτίμησης και από τον φίλαθλο κόσμο των αντίπαλων ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News