ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: Κόντρα στην Σερβία η Εθνική Ελλάδος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Σερβία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τη νίκη της κόντρα Ισπανία με 10-9, δια χειρός Φίλιπ Φιλίπποβιτς!

Τεράστια ανατροπή για την Σερβία στο τέταρτο οκτάλεπτο κόντρα στην Ισπανία, με πρωταγωνιστή τον Φίλιπ Φιλίποβιτς, ο οποίος με μία… οβίδα στα τελευταία δευτερόλεπτα της τέδωσε τη νίκη – πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

To παιχνίδι ξεκίνησε με τις άμυνες να έχουν πρώτο ρόλο. Η πρώτη περίοδος βρήκε την Σερβία να είναι μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά και ανέπαφη εστία. Ωστόσο από τη δεύτερη περίοδο και μετά οι άμυνες πήγαν… περίπατο και το παιχνίδι έγινε ροκ!

Οι Ισπανοί στη δεύτερη περίοδο έβγαλαν αντίδραση, με ένα εξαιρετικό επιθετικό ντεμαράζ. Το ημίχρονο τους βρήκε με ένα γκολ μπροστά (5-4), ενώ και η επόμενη περίδος του βρήκε ξανά με δύο γκολ πλεονέκτημα (7-5).

Στην τελευταία περίοδο, οι Ίβηρες μπήκαν για να διατηρήσουν ή ακόμα και να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ. Ωστόσο τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι έμπειροι Σέρβοι, οι οποίοι έχουν φάει με το κουτάλι τέτοια παιχνίδια. Λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, οι Βαλκάνιοι βρέθηκαν πίσω με 8-6, σκορ που ανέτρεψαν με καταπληκτικές άμυνες και ανίκητα σουτ.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όλα ήταν ανοιχτά. Το σκορ 9-9 και αμφότερες οι ομάδες έψαχναν το γκολ για τον τελικό. Την ευθύνη για τους Σέρβους την πήρε ο σπουδαίος Φίλιπ Φιλίποβιτς, ο οποίος 26” πριν το τέλος του παιχνιδιού, με σουτ περίπου από τα 7 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 10-9, δίνοντας το εισιτήριο του τελικού στη χώρα του. Εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Εθνική Ελλάδος.

Τελικό σκορ: 10-9

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-5, 1-2, 5-2

ΣΕΡΒΙΑ: Μάντιτς 3, Ράσοβιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Γιάκσιτς, Πρλαΐνοβιτς, Στ. Μίτροβιτς

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μουναρίθ 2, Ταχούλ 2, Μάγιαρακ 2, Γρανάδος, Περόνε, Μπούστος

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News