Εθνική πόλο ανδρών: Νίκη στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού με 10-8 την Ουγγαρία
Η Εθνική πόλο ανδρών ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε απέναντι στην Ουγγαρία (10-8), στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κροατίας.
Η Εθνική πόλο ανδρών ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παίρνοντας την ρεβάνς με 10-8 από την Ουγγαρία για τον χαμένο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα. Οι Ούγγροι βέβαια, «κατέβηκαν» χωρίς εννέα από τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε εκείνο το τουρνουά.
Η εθνική ξεκίνησε με θολωμένο μυαλό στην επίθεση αλλά πολή καλή αμυντική λειτουργία. Βέβαια όσο περνούσε η ώρα τα ελληνικά λάθη και η φοβερή παρουσία του τερματοφύλακα των Ούγγρων, κρατώντας τις δυο ομάδες κοντά στο σκορ.
Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η εθνική ξαναβρήκε την συγκέντρωση που χρειαζόταν και «καθάρισε» το παιχνίδι, πραγματοποιώντας την πρώτη της νίκη απέναντι στην Ουγγαρία σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 1-2, 2-3, 3-2, 2-3
Οι συνθέσεις:
Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Μπανιάι, Τατράι 2, Μόλναρ, Πολ, Βίνσε Βίγκβαρι, Νάγκι 1, Φέκετε 3, Μπούριαν 2, Κόβατς, Βέντελ Βίγκβαρι, Βίσμεγκ, Χάραϊ, Γκιάπιας
Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 2, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος
** Εκτός ελληνικής αποστολή για την πρεμιέρα έμειναν οι Νίκος Γκίλλας και Στάθης Καλογερόπουλος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
