ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-9: Ισοπαλία με μνήμες από το... 2019

Ισόπαλος με τη Φερεντσβάρος αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, με σκορ 9-9, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του LEN Champions League…

Παιχνίδι που μας έφερε μνήμες από τον τελικό του 2019 ανάμεσα στις δύο ομάδες για την ίδια διοργάνωση (σκορ κανονικής διάρκειας 10-10, νικήτρια η Φερεντσβάρος στα πέναλτι με 14-13), παρακολουθήσαμε στη Βουδαπέστη, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φερεντσβάρος για την 3η αγωνιστική του LEN Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, παραμένοντας όμως αήττητοι μετά το ισόπαλο 9-9. Από την άλλη οι Ούγγροι, ακόμα αγνοούν τη νίκη φέρνοντας ακόμα μία φορά ισόπαλο αποτέλεσμα στη διοργάνωση.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά νωθρά, βλέποντας τα σουτ να σταματούν στον Βόγκελ, με το ποσοστό των εύστοχων σουτ να είναι 11% (1/9). Το γεγονός αυτό έδωσε το… πάτημα στους Ούγγρους να πάρουν από την αρχή προβάδισμα στο σκορ, τελειώνοντας με δύο τέρματα διαφορά το πρώτο οκτάλεπτο, έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βάργκα.

Οι «ερυθρόλευκοι», επιστρέφοντας για το δεύτερο οκτάλεπτο, άλλαξαν 180 μοίρες το «πρόσωπό» τους και με ένα εξαιρετικό σερί 3-0 ανέτρεψαν το σκορ, με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται στους πάγκους για την ανάπαυλα με το δείκτη του σκορ στο 5-3

Το επιθετικό κρεσέντο των Πειραιωτών συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν με «βολίδα» του Γεννηδουνιά πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων. Ωστόσο, όπως ήταν λογικό σταμάτησε 2:32 πριν τη λήξη του οκταλέπτου, με τον Μερκούλοφ να διαμορφώνει το 6-4, αποτέλεσμα με το οποίο ξεκίνησε το τέταρτο οκτάλεπτο.

Οι παίκτες του Ζολτ Βάργκα, ανακτώντας ρυθμό με δύο γρήγορα τέρματα των Βάργκα και Μερκούλοφ, έβαλαν «φωτιά» στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας 6:30 πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα, αμφότερες οι ομάδες πήγαιναν «γκολ-γκολ», με τους Μαγυάρους να παίρνουν το προβάδισμα 3:14 πριν τη λήξη, με τους «Πειραιώτες» να απαντούν 12 δευτερόλεπτα αργότερα.

Με την αναμέτρηση να βρίσκεται στο τελευταίο και το σκορ να είναι στο 8-8, ο Φέκετε έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Φερεντσβάρος, ωστόσο οι Πειραιώτες είχαν τον τελευταίο λόγο με τον Γεννηδουνιά, ο οποίος ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ σε 9-9.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-3, 1-1, 5-3

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ζακόνι, Νιούρι, Πολ 1, Μερκούλοφ 2, Βάμος 3, Ούμποβιτς, Φέκετε 1, Βιγκβάρι, Μόλναρ, Βάργκα 2, Γιάνσικ, Νταμόντε, Βόγκελ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπίγιατς, Γραμματικός, Μαθιόπουλος, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Φιλίποβιτς 1, Χρυσοσπάθης 1, Γκίλλας, Ζερδεβάς

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News