ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ: «Θέλω τελικό και να ξεπεράσω τον εαυτό μου»

Ο Εμμανουήλ Καραλής τονίζει ότι είναι σε καλή κατάσταση και ελπίζει ν’ αποδώσει η δουλειά που κάνει τον τελευταίο χρόνο με τον Παναγιώτη Συμεωνίδη.

Ένας από τους πολύ ελπιδοφόρους Έλληνες αθλητές, όπως δείχνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, ο Εμμανουήλ Καραλής, περιμένει ανυπόμονα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και βάζει στόχο να ξεπεράσει τα όριά του. Ο 22άχρονος επικοντιστής μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου λίγες ώρες πριν από τη σημερινή αναχώρηση για την Ιαπωνία και τόνισε ότι θέλει να περάσει στον τελικό κι αν γίνεται να ξεπεράσει το φετινό του ρεκόρ, που είναι 5.70μ.

«Ο στόχος μου είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να ευχαριστηθώ όλη τη διαδικασία. Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα λόγω της πανδημίας, ωστόσο οι ιδιαιτερότητες αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων ισχύουν για όλους. Θέλω να προκριθώ στον τελικό και να κάνω, αν είναι δυνατόν, την καλύτερη επίδοση για φέτος», δήλωσε ο Καραλής και συμπλήρωσε: «Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Έχω αλλάξει και προπονητή, εδώ κι έναν χρόνο δουλεύω με τον Παναγιώτη Συμεωνίδη κι ελπίζω να βγάλουμε και στον αγώνα όσα έχουμε δουλέψει».  

Ένας άλλος νεαρός πρωταθλητής της ελληνικής αποστολής του στίβου, ο 21χρονος σφυροβόλος Χρήστος Φραντζεσκάκης ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ο τελικός είναι ο στόχος μου στο Τόκιο και πιστεύω ότι μία βολή γύρω στα 75.50 μπορεί να δώσει πρόκριση. Δεν έχω ρίξει πολύ καλά φέτος αλλά και μόνο που πάω στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση νιώθω μεγάλη χαρά. Δεν έχω θέμα με την απουσία του κοινού, αλλά πρέπει να πω πως όταν οι αθλητές βρίσκονται σε ένα άδειο στάδιο, ο αγώνας χάνει την αξία του, υποβαθμίζεται».

Ο ΣΕΓΑΣ στο μεταξύ, δημοσίευσε βίντεο με τα backstage από τη φωτογράφιση της Ολυμπιακής Ομάδας στίβου, που έγινε χτες σε αθηναϊκό ξενοδοχείο. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

https://youtu.be/cW7vgxzKdoA

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News