Ευρωπαϊκό Στίβου: «Ασημένια» Κατερίνα σε τελικό που... έσπασαν καρδιές!

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σε ένα εκπληκτικό τελικό στο επί κοντώ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας πως παραμένει στην ελίτ του αθλήματος.

Φανταστική η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σε έναν φανταστικό τελικό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και απέδειξε πως παραμένει στις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης με τέταρτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ελληνίδα αθλήτρια έδειξε από την αρχή πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, περνώντας όλα τα ύψη που βρήκε μπροστά της με την πρώτη προσπάθεια.

Η Στεφανίδη πέρασε με επιτυχία όλα τα άλματα μέχρι τα 4.75, όμως εκεί έκανε την μεγάλη έκπληξη το νέο μεγάλο αστέρι του επί κοντώ, η Φινλανδή Μούρτο που έκανε την έκπληξη και πέρασε τα 4.80 και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

H Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε ιδανικά από τα 4.40, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια το ύψος, με τις περισσότερες αθλήτριες να δυσκολεύονται πάντως, με έξι από αυτές να δοκιμάζουν δεύτερη φορά.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο Ρίο, έδειξε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αφού πέρασε εύκολα και τα 4.55 με την πρώτη προσπάθεια, κάτι που κατόρθωσαν και οι Σούτεϊ, Μοζέρ και Χολμ.

Ο πήχης ανέβηκε στα 4.65, με την Χολμ να αποτυγχάνει στην πρώτη της προσπάθεια και την Στεφανίδη να είναι η επόμενη. Η Ελληνίδα αθλήτρια πέτυχε το 3/3 κάνοντας και πάλι ένα πολύ μεγάλο άλμα, περνώντας με περιπέτεια τον πήχη.

Σηκώθηκε καλά και έδειξε να περνά με άνεση, όμως στο κατέβασμα βρήκε στον θώρακα, με τον πήχη να στέκεται πάντως, με την έκφραση της Στεφανίδη να είναι χαρακτηριστική.

Η Σούτεϊ μία από τις μεγάλες αντιπάλους της Στεφανίδη την ακολούθησε και πέρασε με την πρώτη και αυτή τα 4.65, με την Μοζέρ να αποτυγχάνει σε δύο προσπάθειες. Ακολούθησε η Μούρτο με τη δεύτερη προσπάθεια στα 4.65, κάνοντας και φετινό ρεκόρ.

Η Στεφανίδη συνέχισε και πέρασε με επιτυχία με την πρώτη της προσπάθεια τα 4.70 και τα 4.75 κάνοντας την κορυφαία της φετινή επίδοση, όμως το νέο ανερχόμενο αστέρι, η Φινλανδή Μούρτο κατάφερε και πέρασε τα 4.75 και στη συνέχεια τα 4.80.

Η Ελληνίδα αθλήτρια μπήκε απευθείας στα 4.85, ένα άλμα που δεν κατάφερε να ξεπεράσει και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, με την Μούρτο να παίρνει την πρωτιά, και την Σούτεϊ να κλείνει την τριάδα με το χάλκινο.

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News