Στίβος: Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη και Τζένγκο υποψήφιοι για αθλητές της χρονιάς στην Ευρώπη

Τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού στίβου, οι Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη και Τζένγκο στους υποψήφιους καλύτερους αθλητές της χρονιάς.
Μεγάλη τιμή για τον ελληνικό στίβο και συνάμα δικαίωση των κόπων των αθλητών και των προπονητών τους αποτελεί η επιλογή τριών Ελληνόπουλων στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (ΕΕΑ) με τους υποψήφιους αθλητές της χρονιάς.
Ο δεύτερος στο Παγκόσμιο και πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου, η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην και 4η στον κόσμο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η χρυσή νικήτρια του ακοντίου στο Μόναχο, Ελίνα Τζένγκο, φιγουράρουν στη λίστα. Οι δύο πρώτοι για καλύτεροι στην κατηγορία ανδρών και γυναικών αντίστοιχα και η Τζένγκο ως καλύτερη ανερχόμενη αθλήτρια.
Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν δέκα υποψήφιοι. Φαβορί στους άνδρες είναι ο Μόντο Ντουπλάντις και στις γυναίκες η Γιαροσλάβα Μαχούτσιχ.
Στους ανερχόμενους αθλητές υπάρχουν τα ονόματα και δυο Κύπριων αθλητών, των πρωταθλητών Ευρώπης Κ18 στη σφύρα Ιωσηφίδη Κεσίδη και Βαλεντίνα Σάββα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αταμάν: «Κερδίσαμε την πρωτοπόρο και δείχνει τη δυναμική μας»
- ΑΕΚ: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι στους «16» του Conference League - Πότε θα γίνουν τα ματς
- Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Μεταγραφές χωρίς συνεννόηση
- Μεντιλίμπαρ: Τι δώρο ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη
- Ολυμπιακός: Ο Λαρεντζάκης δεν είναι «αυτός που δεν παίζει»
