ΤΟΚΙΟ 2020: Εκτός τελικού στη σφυροβολία ο Χρήστος Φραντζεσκάκης

Δεν τα κατάφερε να μπει στον τελικό της σφυροβολίας ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, αφού έμεινε μακριά από την καλύτερή του φετινή επίδοση και με 72.19 κατετάγη 13ος στον προκριματικό του.

Πολύ μακριά από το φετινό ρεκόρ του έμεινε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Ο Κρητικός σφυροβόλος ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην πρώτη προκριματική σειρά, με βολή στα 72.19 μέτρα, ενώ φέτος έχει καλύτερη επίδοση στα 76.85. Η βολή αυτή τον άφησε 13ο στον προκριματικό του και προφανώς εκτός τελικού, ενώ υπάρχει άλλο ένα γκρουπ αθλητών που ακολουθεί.

Το όριο για την απευθείας πρόκριση βρισκόταν στα 77.50 και το έπιασαν μόλις δύο αθλητές του γκρουπ. Συγκεκριμένα ο Κουεντίν Μπιγκό με 78.73 από τη Γαλλία και ο Μικάιλο Κόκαν με 78.36 από την Ουκρανία. Καθόλου απίθανο να μείνει εκτός τελικού και ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ που έχει σαρώσει τα χρυσά από το 2013 και έπειτα. Ο Φάιντεκ κατάφερε στην τελευταία βολή να ρίξει 76.46 και να ανέβει στην  θέση, περιμένοντας να δει τι θα γίνει και στο δεύτερο γκρουπ, στο οποίο συμμετέχει ο έτερος Έλληνας, ο Μιχάλης Αναστασάκης με φετινό ρεκόρ 74.58.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News