Παρίσι 2024: Άπιαστα τα όρια του στίβου για τους περισσότερους Έλληνες αθλητές

epa

Απίστευτα δύσκολα τα όρια πρόκρισης του στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Βουνό» φαντάζουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αθλητών του στίβου τα όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Στην κατηγορία των ανδρών, με βάση τις περσινές επιδόσεις τους, μόνο  Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία δεν θα έχουν πρόβλημα, αν βέβαια βρεθούν σε ιδανική κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πανελλήνιο ρεκόρ είναι χειρότερο από το όριο στα 13 από τα 21 αγωνίσματα!

Ομοίως και στις γυναίκες, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20.000 μ. βάδην, η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, λογικά δεν θα δεν θα δυσκολευτούν να προκριθούν.

Και στις γυναίκες, στα 9 από τα 21 αγωνίσματα, το πανελλήνιο ρεκόρ είναι χειρότερο από το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Για να αυξηθεί ο αριθμός των μελών της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας στο κλασικό αθλητισμό υπάρχει πάντως και μία εναλλακτική οδός, που αφορά το αριθμό αθλητών που θα αγωνιστούν σε κάθε αγώνισμα.

Αν δηλαδή, για παράδειγμα στα άλματα και στις ρίψεις όπου προβλέπονται 32 θέσεις ανά αγώνισμα, προκριθούν βάσει ορίου λιγότεροι αθλητές, τότε η 32άδα θα συμπληρωθεί από τις καλύτερες επιδόσεις των υπόλοιπων αθλητών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News