Στίβος: Μυθικός Τεντόγλου πέταξε στα 8.40 στο Τορούν!

epa

Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ο Μίλτος Τεντόγλου, σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην Πολωνία με άλμα στα 8.40.

Άλλο ένα τεράστιο άλμα, άλλη μια δήλωση υπεροχής από τον εκπληκτικό Μίλτο Τεντόγλου.

Ο ολυμπιονίκης του μήκους απογειώθηκε και στο μίτινγκ του Τορούν στην Πολωνία, εκεί όπου προετοιμάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες και προσγειώθηκε στο 8.40 μ., επίδοση που είναι με διαφορά η καλύτερη φετινή στον κόσμο.

Μετά το 8.12 στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ, ο Τεντογλου έδειξε πιο έτοιμος στο δεύτερο αγώνα του στον κλειστό στίβο και ξεκίνησε με άλμα στα 8.07, για να έρθει το 8.40 στην δεύτερη προσπάθειά του. Πολύ καλό ήταν και το τρίτο του άλμα στα 8.24, άφησε την τέταρτη προσπάθειά, πήδηξε 8.27 στην προτελευταία και δεν έκανε την τελευταία.

Το πανελλήνιο ρεκόρ είναι δικό του, από το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι με 8.55.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε πανέτοιμος να διεκδικήσει αλλά ένα χρυσό μετάλλιο στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωσταντινούπολη (2-5 Μαρτίου) όπου θα είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί. Δεύτερος ήταν ο μεγάλος αντίπαλός του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με 8.17.

Στο ίδιο μίτινγκ ο Εμμανουήλ Καραλής δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αφού είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.52 μ., ύψος από το οποίο ξεκίνησε τον αγώνα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News