Πρόεδρος τουρκικής ομοσπονδίας προς Τεντόγλου: «Ο τουρκικός λαός θα προσεύχεται για την επιτυχημένη πορεία σου»

eurokinissi

Δώρο και επιστολή για τον Τεντόγλου παρέδωσε ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας στίβου, Φατίχ Σιντιμάρ στην Σοφία Σακοράφα.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας στίβου, Φατίχ Σιντιμάρ, συναντήθηκε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, με την Ελληνίδα ομόλογο του, Σοφία Σακοράφα.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τις ενέργειες του ΣΕΓΑΣ για την ενίσχυση των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού.

Ο Φατίχ Σιντιμάρ δεν λησμόνησε, ωστόσο, και τη συγκινητική κίνηση του Μίλτου Τεντόγλου να βγάλει σε δημοπρασία τα περίφημα μη εγκεκριμένα παπούτσια που χρησιμοποίησε στο Τορούν με τα έσοδα να διατίθενται στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Γι’ αυτό παρέδωσε ένα δώρο και μία επιστολή για τον Τεντόγλου, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη δωρεά του.

Η επιστολή του κ. Σιντιμάρ προς τον Έλληνα πρωταθλητή:

Αγαπητέ Μιλτιάδη Τεντόγλου,
Αγαπητέ μας Πρωταθλητή,

Ο Ολυμπισμός και η ιδιότητα του Ολυμπιονίκη δεν αναφέρεται μόνο στις διακρίσεις στον αθλητικό τομέα. Αναφέρεται εξίσου στον καλό χαρακτήρα και στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, κι εσύ είσαι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της περιγραφής.

Εξ’ ονόματος της πατρίδας μου, της Τουρκίας, θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μας για την τόσο σημαντική βοήθεια προς τα θύματα των σεισμών.

Η Ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στις πληγείσες πόλεις από την πρώτη στιγμή του σεισμού, οι Έλληνες πολίτες ήταν κοντά μας με τις προσφορές τους από την πρώτη μέρα, εσύ όμως έδειξες σε μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, πόση δύναμη έχει η διεθνής γλώσσα του αθλητισμού.

Θα ήθελα να σε προσκαλέσω στην Τουρκία «το δεύτερο σπίτι σου» προκειμένου να επισκεφτούμε μαζί τα θύματα των σεισμών, το συντομότερο δυνατόν και όταν το πρόγραμμά σου το επιτρέψει.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αυτοθυσία σου και ο Τουρκικός λαός θα προσεύχεται πάντοτε για την επιτυχημένη πορεία σου.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπόλοιπο της καριέρας σου”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News