ΣΤΙΒΟΣ: Τελικό και η Ράπτη στο τριπλούν του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ20

Στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας των αγώνων στο Ναϊρόμπι η Ελλάδα έχει εκπροσώπηση σήμερα σε συνολικά πέντε τελικούς και μπορεί να φτάσει σε νέες διακρίσεις μετά το ασημένιο μετάλλιο της Τζένγκο στον ακοντισμό.

Πολύ θετικό ήταν για τα γαλανόλευκα χρώματα και το κλείσιμο της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου για αθλητές έως 20 ετών. Μετά το ασημένιο μετάλλιο της Ελίνας Τζένγκο στο ακόντιο ήρθε η πρόκριση της Σωτηρίας Ράπτη στον τελικό του τριπλούν.

Η αθλήτρια του Κώστα Μπάτσου “προσγειώθηκε” στο τρίτο της άλμα στα 12,93 μ. (-0,5), εξασφάλισε θέση στις 12 καλύτερες του αγωνίσματος και απέδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι αθλήτρια αγώνων, αφού μετά το Ταλίν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και στο Ναϊρόμπι.

Ο τελικός του τριπλούν διεξάγεται σήμερα, όπως και αρκετοί ακόμα τελικοί στο Παγκόσμιο Κ20, που δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για την ελληνική πλευρά. Στον τελικό της σφυροβολίας μάλιστα, θα είναι διπλή η εκπροσώπηση με τον Ορέστη Ντουσάκη και τον Θοδωρή Ζιώγα.

Στον τελικό των 200μ. γυναικών τρέχει η Εμμανουηλίδου, ενώ υπάρχουν και οι τελικοί στο επί κοντώ των ανδρών (με τον Χύτα) και τη δισκοβολία των γυναικών (με Κεσσίδη και Φιλιππίδου), που είχαν αναβληθεί χτες λόγω της δυνατής βροχής.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News