Μίλτος Τεντόγλου: ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΣ! - Εσπασε όλα τα ρεκόρ και κατέκτησε την Ευρώπη!

Την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του και την καλύτερη των τελευταίων ετών στο μήκος έκανε ο απίθανος Μίλτος Τεντόγλου, που έσπασε δύο φορές το προσωπικό του ρεκόρ και κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο απίθανος Μίλτος Τεντόγλου, που κατέκτησε την Ευρώπη με… πτήσεις στα 8,65μ!

Όταν βλέπεις αθλητή να ξεκινά τις προσπάθειές του με 8,42μ και να… ξενερώνει, καταλαβαίνεις ότι παρακολουθείς τον καλύτερο του κόσμου και χωρίς δεύτερη σκέψη τον καλύτερο της Ευρώπης! Ο Μίλτος μπήκε… πετώντας στο ταρτάν και κατέκτησε το τρίτο του (συνεχόμενο) χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, διαλύοντας το προσωπικό του ρεκόρ με δύο άλματα στα 8,65μ και άλλα τρία πάνω από τα 8,40μ. (8,42μ, 8,45μ, 8,49μ).

Ο Έλληνας πρωταθλητής, του οποίου το μάτι… γυάλιζε, έκανε τα πέντε καλύτερα άλματα της σεζόν παγκοσμίως και – πέρα από τη σπουδαία διάκριση – έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο 19χρονος Ματέο Φουρλάνι προσπάθησε, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20, όμως δεν κατάφερε να περάσει κανένα από τα άλματα του Μίλτου και έμεινε δεύτερος με καλύτερη προσπάθεια στα 8,38μ. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σιμόν Εχάμερ με 8,31μ.

Ο Τεντόγλου δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα για ένα εκατοστό, όμως απέδειξε πως είναι… θέμα χρόνου να το κάνει και είναι εξαιρετικά πιθανό αυτό να συμβεί στη φετινή σεζόν, που τον βρίσκει στα καλύτερά του.

Μετρά έξι συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, κάτι που… εννοείται πως δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην Ιστορία. Μιλάμε για έναν πραγματικό μύθο. Μιλάμε για τον κορυφαίο αθλητή στην Ιστορία του ελληνικού στίβου!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News