Καραλής: Ο Μανόλο είναι ο καλύτερος των Γήινων! - Δικό του το αργυρό στο ευρωπαϊκό

Μόνο ο Ντουπλάντις πέρασε τον απίστευτο Μανόλο, που έκανε ατομικό ρεκόρ και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Με τον Ντουπλάντις… εκτός συναγωνισμού, οι υπόλοιποι αθλητές του επί κοντώ αγωνίζονταν για τον τίτλο του «Best of the rest». Λοιπόν, αυτός, είναι ο Εμμανουήλ Καραλής, ο δεύτερος της Ευρώπης! Έκανε ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 5,87μ. και έφυγε από τη Ρώμη πανευτυχής.

Ο Μανόλο ξεκίνησε άψογα τις προσπάθειές του από τα 5,50μ., με το βλέμμα του να έχει κάτι από… Τεντόγλου Σαββάτου. Κάπως έτσι συνέχισε και στα 5,65μ…

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέταξε με ανάλογη άνεση πάνω από τα 5,75μ, όμως παρότι σε άλλες διοργανώσεις θα ήταν… μήνυμα μεταλλίου, στην προκειμένη ο Μανόλο έγινε απλά ένας από τους εννιά που προκρίθηκαν στα 5,82 μέτρα. Τότε ήταν που εμφανίστηκε και ο Μόντο Ντουπλάντις για να κάνει… το σόου του και έγινε ο μοναδικός που πέρασε με την πρώτη. 

Ο Καραλής χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια, όμως τα κατάφερε περίφημα με ένα άλμα… στα στάνταρ της Γλασκόβης και έγινε ένας από τους πέντε, που είχαν δικαίωμα για το 5,87μ., ύψος που δεν είχε περάσει ποτέ του. Αυτή η νύχτα, όμως, ήταν διαφορετική. Έκανε την προσπάθειά του, πέρασε από πάνω και έκανε ένα… γρήγορο 100ρι πανηγυρίζοντας.

Ο Κολέ δεν πέρασε τον πήχη και ο Καραλής ήξερε πια ότι θα φύγει από τη Ρώμη με το αργυρό μετάλλιο. Στα 5,92μ., δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, ενώ αργότερα πέρασε κάτω από τον πήχη στα 5,97μ. και τον έριξε στην ιστορική προσπάθεια των 6,02μ. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News