Στίβος: Αρχίζει στο Βόλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η πόλη του Βόλου φιλοξενεί το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, το Σαββατοκύριακο (29-30/6).

Πρόκειται για το 110ο Πρωτάθλημα Ανδρών και το 88ο Γυναικών και ένα από τα συναρπαστικότερα των τελευταίων ετών, αφού θα δώσουν το “παρών‘ κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου.

Η πόλη της Μαγνησίας φιλοξένησε για πρώτη φορά μεγάλη διοργάνωση το 2023 και έδωσε ζωή σε ένα στάδιο που κατασκευάστηκε πριν από αρκετά χρόνια με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η φετινή σεζόν έχει πολύ μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον, καθώς ήδη έχει διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας να  πετυχαίνουν σπουδαία αποτελέσματα. Επίσης, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι η τελευταία διοργάνωση που θα μετρήσει στο ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το Πρωτάθλημα έχει φιλοξενηθεί άλλες έξι φορές στη Θεσσαλία, αφού τα Τρίκαλα είχαν την τιμητική τους για πέντε χρονιές (η μία ήταν μόνο ανδρών).

Οι φίλοι του στίβου από το Βόλο, της Θεσσαλίας και των όμορων περιοχών, θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν – όπως έκαναν και πέρυσι – το Πανθεσσαλικό στάδιο και να στηρίξουν την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Η είσοδος στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα είναι ελεύθερη.

Οι πόλεις που φιλοξένησαν πανελλήνια πρωταθλήματα:

Πανελλήνια Ανδρών

Αθήνα 45, Μαρούσι 22, Πειραιάς 13, Θεσσαλονίκη 10, Τρίκαλα 5, Πάτρα 8, Λεμεσός 1, Λευκωσία 1, Αλεξανδρούπολη 1, Δράμα 1, Καβάλα 1, Χανιά 1, Βόλος 1.

Πανελλήνια Γυναικών

Αθήνα 26, Μαρούσι 21, Πειραιάς 14, Θεσσαλονίκη 8, Τρίκαλα 4, Πάτρα 8, Καβάλα 2, Λευκωσία 1, Χανιά 1, Βόλος 1.

Το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί σε livesteaming στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο YοuTube (πρωινό πρόγραμμα και απογευματινό τις ώρες που δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη) και από την ΕΡΤ 3, 19.00-21.00 και τις δύο ημέρες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News