ΓΙΟΥΣΕΪΝ ΜΠΟΛΤ: «Ο Αντρέ ντε Γκρας είναι έτοιμος να κυριαρχήσει στα σπριντ»

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, Γιουσέιν Μπολτ, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Καναδό Αντρέ ντε Γκρας θεωρώντας τον το επόμενο όνομα που θα καθιερωθεί στα σπριντ.

Ο στίβος ψάχνει το επόμενο αστέρι που θα κυριαρχήσει στα σπριντ μετά το μεγάλο κενό που άφησε ο κορυφαίος σπρίντερ, Γιουσέιν Μπολτ, το φαινόμενο της Τζαμάικα, που σάρωσε όλα τα μετάλλια στα 100 και στα 200 μ.

Αν και ο Ιταλός Μαρσέλ Τζέικομπς ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κούρσα της μιας ανάσας στο Τόκιο αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Καναδό, ο Μπολτ σε συνέντευξή του στο «Reuters» δήλωσε πως ο  Αντρέ ντε Γκρας θα είναι το επόμενο μεγάλο όνομα που θα κυριαρχήσει.

«Ο Αντρέ Ντε Γκρας είναι πιο συνεπής κάθε φορά που είναι σε φόρμα, είναι πάντα στο βάθρο. Οπότε, αν αυτό συνεχιστεί, θα είναι αυτός ο τύπος που θα  κερδίσει».

Ο Ντε Γκρας κέρδισε το χρυσό στα 200 μ. στο Τόκιο, ενώ στους Ολυμπιακούς στο Ρίο ήταν τρίτος στα 100 μ. και δεύτερος στα 200 μ. πίσω από τον Μπολτ στην τελευταία του παράσταση. Πλέον, δείχνει έτοιμος να διαδεχτεί το θρόνο.

Ο Τζαμαϊκανός σταρ δήλωσε πως ο στίβος είναι καλό να έχει έναν αθλητή που θα ξεχωρίζει κάνοντας μία εντυπωσιακή πορεία, γεγονός που θα προσελκύσει ακόμη περισσότερο κοινό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι κάποιος σπρίντερ.

«Είναι πάντα καλό να υπάρχει ένα άτομο που ξεχωρίζει πραγματικά και που τραβάει τον κόσμο στο άθλημα. Είναι καλό να έχουμε αυτή την έκπληξη κάποιου αθλητή όπου η πορεία του θα είναι μεγάλη όχι μόνο στα σπριντ αλλά σε οποιοδήποτε άθλημα» 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News