ΚΑΤΡΙΝ ΙΜΠΑΡΓΚΟΥΕΝ: Από τον στίβο στην... πολιτική

Η Κολομβιανή άλτρια στο τριπλούν, Κατρίν Ιμπαργκουέν, αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της για τις εκλογές στην Γερουσία της πατρίδας της, που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2022.

Η Κολομβιανή σταρ, Κατρίν Ιμπαργουέν, χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 και μία από τις καλύτερες άλτριες του τριπλούν στον κόσμο, αποφάσισε να κάνει στορφή στην καριέρα της και να δοκιμάσει της δυνάμεις στο χώρο της πολιτικής.

Η Ιμπαργκουέν ανακοίνωσε την υοψηφιότητά της στις εκλογές που θα γίνουν τον Μάϊο του 2022 στη χώρα της με το κεντροδεξιό κόμμα U, που ιδρύθηκε το 2005 και κατέχει 39 από τις 280 έδρες στο Κοινοβούλιο δηλώνοντας:

«Πιστεύω ότι ο αθλητισμός μπορεί να κάνει πολλά για να αλλάξει τα πράγματα»

Η 37χρονη Κολομβιανή, που στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τον στίβο, εκπροωπεί το 9% της μαύρης μειονότητας στη χώρα της και σε περίπτωση που εκλεγεί θα είναι μόλις η δεύτερη Ολυμπιονίκης στην Γερουσία της Κολομβίας.

Πρώτη ήταν η  αρσιβαρίστρια, Μαρία Ιζαμπέλ Ουρούτια, η οποία κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της χώρας  στο Σίδνεϊ το 2000 και κατείχε μια θέση στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου από το 2002 μέχρι το 2010.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News