ΣΤΙΒΟΣ: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα για το Diamond League του 2022

Οι φίλοι του στίβου μπορούν πλέον να μάθουν ποια αγωνίσματα θα γίνουν σε ποιες πόλεις με τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες να έχουν 13 συναντήσεις με 32 αγωνίσματα μέχρι τον τελικό της Ζυρίχης.

Το Diamond League, ο κορυφαίος θεσμός μίτινγκ στον στίβο, ολοκλήρωσε το πλάνο για τη σειρά του 2022 και θα υποδεχτεί ξανά τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες του κόσμου σε 14 συναντήσεις και 32 αγωνίσματα.

Αφού κυκλοφόρησε το καλεντάρι τον περασμένο μήνα, οι φίλοι του στίβου μπορούν πλέον να μάθουν ποια αγωνίσματα θα γίνουν σε ποιες πόλεις, καθώς την Τρίτη ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα της σεζόν.

Οι αθλητές θα έχουν έως και επτά ευκαιρίες να αγωνιστούν για βαθμούς στο Diamond League στην κατηγορία διαμαντιών, που έχουν επιλέξει κατά τη διάρκεια της σεζόν και να διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό του Diamond League τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Ζυρίχη.

Κάθε συνάντηση, από τις 13 που θα γίνουν μέχρι την Ελβετία, θα καλυφθεί τηλεοπτικά σε ένα δίωρο διεθνές πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσει τουλάχιστον 13 αγωνίσματα.

Στο τέλος των 13 αγώνων της σειράς, οι αθλητές με τους περισσότερους πόντους σε κάθε αγώνισμα διαμαντιών θα προκριθούν στον τελικό της Ζυρίχης στις 7-8 Σεπτεμβρίου. Όπως και το 2021, στην ελβετική πόλη μόνο θα γίνουν όλα τα αγωνίσματα του θεσμού προκριμένου ν’ αναδειχτούν οι 32 πρωταθλητές του Wanda Diamond League 2022.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη ανάλυση των αγωνισμάτων, στα οποία θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News