ΣΕΓΑΣ: Ωφέλιμη συνάντηση με τον Αυγενάκη

Αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας στίβου με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα είχε ουσιαστική συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη κυρίως για θέματα οικονομικά και εγκαταστάσεων.

Αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ επισκέφθηκε χτες στο γραφείο του τον Λευτέρη Αυγενάκη και είχε μαζί του ουσιαστική συζήτηση για θέματα, που απασχολούν τον χώρο του στίβου.  

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιατρουδάκης, ο σύμβουλος διοίκησης Λάμπρος Παπακώστας, ο τομεάρχης αλμάτων Γιώργος Πομάσκι και η εκπρόσωπος των αθλητών Μαρία Μπελιμπασάκη παρέθεσαν στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σημαντικά ζητήματα, κυρίως για τα οικονομικά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις και η ομοσπονδία θεωρεί ότι «η συνάντηση ήταν άκρως ωφέλιμη και εποικοδομητική».

Ενημέρωση για το κλειστό της Παιανίας

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις διοργανώσεις που θα γίνουν μέσα στο έτος, ενώ στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και για τις οποίες το Υπουργείο προσπαθεί καθημερινά να βρει λύσεις.

Ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε εκτενώς την αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για το κλειστό της Παιανίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες εργασίας και ο χώρος να παραδοθεί για χρήση. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ επικρότησε τις ενέργειες του Υφυπουργού τόσο για το κλειστό της Παιανίας, όσο και για την ενίσχυση των σωματείων την περίοδο των εορτών μέσα από το στοίχημα σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο για εκείνα.

Παράλληλα ο Υφυπουργός έκανε γνωστό πως τις προσεχείς εβδομάδες ο ΣΕΓΑΣ θα λάβει τα χρήματα που του αναλογούν από το στοίχημα για τις εθνικές ομάδες, ενώ εντός του Φεβρουαρίου θα του καταβληθεί προκαταβολή της τακτικής επιχορήγησης του 2022. Οι ανακοινώσεις αυτές όπως ήταν αναμενόμενο ικανοποίησαν στο απόλυτα την Ομοσπονδία, αφού η υλοποίηση τους από την πλευρά του Υφυπουργού θα διευκολύνουν το έργο του ΣΕΓΑΣ.

Σε εξίσου καλό κλίμα έγινε και η συνάντηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιώργο Γιατρουδάκη.

 Οι δύο πλευρές συζήτησαν για κοινές δράσεις, για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας για το 2022, τα οικονομικά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο γγΑ για άλλη μία φορά έδειξε το ενδιαφέρον του και την πρόθεση του να δώσει λύσεις σε θέματα της αρμοδιότητας του».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News