ΣΕΓΑΣ: Καταψηφίστηκε πρόταση της Σακοράφα για δια ζώσης διεξαγωγή της Γ.Σ.

Με ψήφους 12-11 το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ απέρριψε την πρόταση της προέδρου Σοφίας Σακοράφα για δια ζώσης διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης, στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα, η αντιπολίτευση αντιπρότεινε να γίνει διαδικτυακά μία βδομάδα μετά και η σχετική απόφαση θα παρθεί στο επόμενο ΔΣ.

Δεν πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ η πρόταση της προέδρου Σοφίας Σακοράφα για δια ζώσης διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης. Την απέρριψε με ψήφους 12-11. Η πρόεδρος της ομοσπονδίας πρότεινε να γίνει η ΓΣ στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση, δια στόματος του Βασίλη Οικονόμου, αντιπρότεινε να διεξαχθεί η τακτική Γ.Σ. διαδικτυακά, το διήμερο 26-27 Μαρτίου, με πραγματοποίηση της ψηφοφορίας μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΖΕΥΣ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις περσινές αρχαιρεσίες. Με την πρόταση αυτή μάλιστα, συμφώνησαν δύο μέλη του Δ.Σ. που εξελέγησαν με την παράταξη Σακοράφα, συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Μελαχρινός και ο Γιάννης Θεμελίδης, με συνέπεια η εισήγηση της προέδρου να απορριφθεί και το ζήτημα να παραπεμφθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, την πρόταση για δια ζώσης διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης υπερψήφισαν οι Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης, Ιάκωβος Πετσούλας, Γιώργος Γιατρουδάκης, Γιάννης Λιούμπας, Γιάννης Μυστακίδης, Παναγιώτης Δημάκος, Παρασκευή Παχατουρίδου, Πέτρος Μαντάς, Κώστας Τριαντάφυλλος, Μαρία Μπελιμπασάκη. Αντίθετα, καταψήφισαν οι Βασίλης Οικονόμου, Παναγιώτης Μελαχρινός, Γιάννης Θεμελίδης, Αλέξης Αλεξόπουλος, Ηλίας Βασιλειάδης, Κώστας Γκατσιούδης, Στέλιος Δημότσιος, Τασούλα Κελεσίδου, Γιάννης Μπόλας, Χάρης Παπαδιάς, Κωνσταντίνα Ρετσινά, Νίκος Τσώνης.

Κατά την εισήγησή της, η Σοφία Σακοράφα ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, προκειμένου η συνέλευση να πραγματοποιηθεί δίχως να επιβαρυνθεί οικονομικά η Ομοσπονδία. Ενέργειες που αφορούν τη χορηγία σε ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τους εκπροσώπους των σωματείων, το χώρο που θα γίνει η συνέλευση και θα παραχωρηθεί από το Δήμο Αθηναίων στην Τεχνόπολη, καθώς και το κέτερινγκ που θα αναλάβει τη σίτισή τους.

Επικυρώθηκε ο νέος σχεδιασμός

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού για το νέο σχεδιασμό που θα ισχύσει για την ένταξη των αθλητών και αθλητριών στο σχεδιασμό της επόμενης διετίας. Ανάμεσα στις αλλαγές που προβλέπει το νέο μοντέλο είναι η ένταξη της νέας κατηγορίας “ελίτ” που αφορά στους αθλητές και στις αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Παράλληλα, εγκρίθηκε το νέο Point System, που θα αφορά στους αθλητές και τους προπονητές, αλλά και ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Υψηλού Αθλητισμού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News