ΣΕΓΑΣ: Πέρασε τελικά η πρόταση της Σακοράφα, στην Αθήνα δια ζώσης η Γενική Συνέλευση

Όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας στίβου θα γίνει τελικά δια ζώσης στις 26-27 Μαρτίου, αν και την προηγούμενη βδομάδα η σχετική πρόταση της προέδρου Σοφίας Σακοράφα είχε καταψηφιστεί.

Τελικά πέρασε η πρόταση της Σοφίας Σακοράφα για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΓΑΣ στην Αθήνα. Αν και την προηγούμενη βδομάδα καταψηφίστηκε η εισήγησή της να γίνει δια ζώσης η ΓΣ και δοκιμάστηκε προφανώς και η δύναμή της μέσα στο διοικητικό συμβούλιο, στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να διεξαχθεί στην πρωτεύουσα η συνέλευση στις 26-27 Μαρτίου και όχι διαδικτυακά. Ψηφίστηκε με ψήφους 12-11 μάλιστα κι έπαιξε καθοριστικό ρόλο η θέση του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας Παναγιώτη Μελαχρινού, που αυτή τη φορά ήταν υπέρ της προέδρου…

Οι δύο προτάσεις που εξετάστηκαν

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: «Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα γίνει το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαρτίου στην Αθήνα με τη δια ζώσης συμμετοχή των εκπροσώπων των σωματείων. Την απόφαση αυτή έλαβε κατά πλειοψηφία το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης.

Στη διάρκεια του συμβουλίου κατατέθηκαν δύο προτάσεις προς συζήτηση. Η πρώτη κατατέθηκε από τα δέκα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για γενική συνέλευση μέσω ZOOM και ψηφοφορία μέσω του ΖΕΥΣ, και τη δεύτερη κατέθεσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα για δια ζώσης συνέλευση στην Αθήνα. Την πρώτη πρόταση υποστήριξε και παρουσίασε στα μέλη του συμβουλίου, ο Βασίλης Οικονόμου και τη δεύτερη ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Στη νέα πρόταση που κατατέθηκε από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Μελαχρινός. Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας τόνισε πως καλύφθηκε στα περισσότερα σημεία σε σχέση με τις αιτιάσεις της περασμένης εβδομάδας και συμφώνησε με τη διεξαγωγή της δια ζώσης Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα στο τέλος Μαρτίου.

Η δεύτερη πρόταση, για δια ζώσης γενική συνέλευση, πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού υπέρ της ψήφισαν οι : Σακοράφα, Κεντέρης, Πετσούλας, Μελαχρινός, Γιατρουδάκης, Λιούμπας, Μυστακίδης, Δημάκος, Παχατουρίδου, Μαντάς, Τριαντάφυλλος, Μπελιμπασάκη. Την πρόταση των δέκα μελών του συμβουλίου ψήφισαν οι: Αλεξόπουλος, Βασιλειάδης, Θεμελίδης, Γκατσιούδης, Δημότσιος, Κελεσίδου, Μπόλας, Οικονόμου, Παπαδιάς, Ρετσινά, Τσώνης.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης στη ΓΣ έχουν ως εξής:

1. Εκλογή τριμελούς Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.
2. α) Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου από 01/01/2021 μέχρι 31/12/2021. Έγκριση και απαλλαγή της Διοίκησης από κάθε ευθύνη.
β) Οικονομικός και ταμειακός απολογισμός εσόδων – εξόδων από
01/01/2021 μέχρι 31/12/2021.
γ) Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την χρήση από 01/01/2021 – 31/12/2021 και έγκριση αυτής
δ) Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού και απαλλαγή της Διοίκησης από κάθε διαχειριστική ευθύνη.
3. Εναρμόνιση του Καταστατικού του ΣΕΓΑΣ σύμφωνα με τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου 2725/1999,όπως ισχύει.
4. Τροποποίηση Κανονισμού Μεταγραφών
5. Εκλογή νέου εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό της ΕΟΕ, κατά την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 27η Μαρτίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ. στον ίδιο χώρο με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης.
Εφιστάται η προσοχή των σωματείων-μελών ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης επί του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης (Εναρμόνιση του καταστατικού) απαιτείται οπωσδήποτε απλή απαρτία (50% συν ένα του συνόλου των εχόντων δικαίωμα ψήφου σωματείων -μελών) και απλή πλειοψηφία των παρόντων).
Τέλος, επισημαίνεται ότι η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID -19.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News