Στίβος: Αναγνώστου και Μαρινάκου νικητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Με μεγάλη συμμετοχή και άριστες συνθήκες έγινε την Κυριακή, στην Πηγή Τρικάλων, το Πανελλήνιο pρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος και στη μεγάλη κατηγορία αναδείχτηκαν νικητές ο Μάριος Αναγνώστου και η Αναστασία Μαρινάκου.

Σε ιδανικές συνθήκες και με μεγάλη συμμετοχή έγινε την Κυριακή 20/02 στην Πηγή Τρικάλων το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος.

Ήταν μία από τις πολυπληθέστερες διοργανώσεις, που έχουν γίνει ποτέ, με τη συμμετοχή 850 αθλητών και αθλητριών από 150 σωματεία όλης της χώρας και τις προσπάθειες των αθλητών στήριξαν πολλοί φίλαθλοι.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που έδωσαν την εκκίνηση, καλωσόρισαν τους αθλητές και τις αθλήτριες κι έκαναν σύντομο χαιρετισμό. Στη μεγάλη κατηγορία αναδείχτηκαν νικητές ο Μάριος Αναγνώστου και η Αναστασία Μαρινάκου.

Ο Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) επέστρεψε στη διοργάνωση, μετά την απουσία στους αγώνες του 2021, και το έκανε ιδανικά. Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα τερμάτισε τα 10χλμ. σε 29.03 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, αφού βελτιώνει το 29.17, του Κώστα Γκελαούζου το περασμένο φθινόπωρο. Δεύτερος στον αγώνα ήταν ο Μάρκος Γκούρλιας (Παναξιακός) με 29.19, ενώ ο Γιώργος Τάσσης (ΓΣ Σπαρτιατικός) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 30.28. Ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) ήταν έβδομος σε 31.14.


Η Μαρινάκου (ΠΑΟ) όπως και τον Οκτώβριο έτσι και σήμερα αναδείχθηκε νικήτρια στα 8χλμ. γυναικών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 27.24. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ παρότι έμεινε εκτός προπονήσεων τον περασμένο μήνα όταν νόσησε με covid-19 κατάφερε να ανακτήσει δυνάμεις και να αναδειχθεί νικήτρια με 27.24, επίδοση καλύτερη από αυτή που πέτυχε τον Οκτώβριο. Η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) ήταν δεύτερη με 27.51 και η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας), νικήτρια τον Οκτώβριο στις Γυναίκες Κ23, τρίτη  με 28.24.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News