ΣΕΓΑΣ: «Το ΣΕΦ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη συντήρηση των διαδρομών στίβου»

Συνέχεια δόθηκε στο θέμα που άνοιξε ο Μίλτος Τεντόγλου για τα προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ με τον ΣΕΓΑΣ να απαντά στην ανακοίνωση του σταδίου και να τονίζει τις ευθύνες που του αναλογούν.

«Σηκώθηκε» κι άλλο το θέμα, που άνοιξε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Φεβρουαρίου, όταν μίλησε για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο ΣΕΓΑΣ απάντησε την Τρίτη 1 Μαρτίου στο φαληρικό στάδιο και στάθηκε στις δικές του ευθύνες για τα προβλήματα στο ταρτάν τονίζοντας ότι «το ΣΕΦ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη συντήρηση και επισκευή των διαδρομών στίβου».

Μία μέρα πριν η διοίκηση του σταδίου είχε υποστηρίξει ότι «οι αθλητικές υποδομές για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ολοκληρώνονται με αποκλειστική ευθύνη του ΣΕΓΑΣ, στον οποίο ανήκει και ο σχετικός εξοπλισμός».

Η ομοσπονδία αντέκρουσε αυτή την άποψη και μπήκε σε αντιπαράθεση με το ΣΕΦ υπογραμμίζοντας ότι ερμήνευσε όπως εκείνο ήθελε το τι ισχύει για τον εξοπλισμό. Μάλιστα επιτίθεται στο ΣΕΦ και για τον λόγο ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο να «ζητιανεύουμε» ημερομηνίες για να οργανώσουμε αγώνες».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Διοίκηση ΣΕΦ: Η απάντηση στον Τεντόγλου – «Οι υποδομές είναι ευθύνη του ΣΕΓΑΣ»

«Από το «αναλαμβάνω την τοποθέτηση», μέχρι «μου ανήκουν οι διαδρομές στίβου», δεν υπάρχει καμία σχέση»

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας: «Σε απάντηση των όσων αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, στην επίσημη ιστοσελίδα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Πράγματι το ΣΕΦ από το 2012 και μετά «φιλοξενεί» όλες τις διοργανώσεις Κλειστού Στίβου της Ομοσπονδίας μας, λόγω των γνωστών προβλημάτων του Κλειστού Σταδίου της Παιανίας, στα οποία καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να δώσει λύσεις και τα οποία ταλανίζουν για πολλά χρόνια την οικογένεια του Στίβου.

Θα συμφωνήσουμε ότι το ΣΕΦ δεν προορίζεται να αποτελεί αποκλειστικά ένα Στάδιο Στίβου, αλλά το να «ζητιανεύουμε» ημερομηνίες για να διοργανώσουμε τις εκδηλώσεις μας, στο μοναδικό Στάδιο που αυτή τη στιγμή υπάρχει για διοργανώσεις Κλειστού Στίβου στη χώρα μας, δεν αναφερόμαστε καν στις προπονήσεις, αυτό σίγουρα ξεπερνά τα όρια.

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ, λόγω αδυναμίας του ΣΕΦ (έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης), αναλαμβάνει με δικά του έξοδα (με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό) και την τοποθέτηση των διαδρομών στίβου, σε συνεργασία με εργολάβο που έχει υποδειχθεί από το ΣΕΦ και πάντα με την επιστασία του έμπειρου προσωπικού του Σταδίου. Τώρα από το «αναλαμβάνω την τοποθέτηση», μέχρι «μου ανήκουν οι διαδρομές στίβου», δεν υπάρχει καμία σχέση και σίγουρα αποτελεί αυθαίρετη ερμηνεία ατόμων που δεν έχουν πλήρη γνώση των γεγονότων. Πραγματικά αναρωτιόμαστε αν πριν την ανάρτηση του ΔΤ η Διοίκηση του Σταδίου απευθύνθηκε στους υπαλλήλους του ΣΕΦ, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα για το τι ανήκει και τι δεν ανήκει στο ΣΕΦ, για να τους ενημερώσουν.

Ενημερωτικά θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το ΣΕΦ έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αποθήκευση, τη συντήρηση καθώς και για τις απαραίτητες επισκευές των διαδρομών στίβου προκειμένου αυτές να καταστούν λειτουργικές και ασφαλείς για τη διοργάνωση αγώνων. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όποιες επισκευές ή επιδιορθώσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην εγκατάσταση του Στίβου έχουν καλυφθεί από το ΣΕΦ.

Τα όσα αναφέρθηκαν από τον πρωταθλητή μας, είναι γνωστά σε όλους, ακόμη και στη Διοίκηση και τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, αλλά το να προσπαθούμε να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, μεταφέροντας τις ευθύνες σε άλλα πρόσωπα, δεν αποτελεί τη σωστή αντιμετώπιση στο υπάρχον πρόβλημα.

Πεποίθηση του ΣΕΓΑΣ είναι ότι όλα τα προβλήματα λύνονται μόνο με συνεργασία και όχι δημιουργώντας αντιπαλότητες και θέλει να πιστεύει ότι η Διοίκηση του ΣΕΦ πράγματι «αφουγκράζεται προσεκτικά τα αιτήματα των αθλητών και θα δώσει λύσεις», όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου και όπως έχει υποχρέωση».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News