Μαραθώνιος Τόκιο: Φτερωτός Κιπτσόγκε «έσπασε» τα χρονόμετρα

Τη δουλειά που άφησε στη μέση πριν από εφτά μήνες στην Ιαπωνία ολοκλήρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (6/3) ο ολυμπιονίκης Έλιουντ Κιπτσόγκε. 

Το περασμένο Αύγουστο θριάμβευσε στο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη Σαπόρο, δίχως όμως να κάνει δικό του το ολυμπιακό ρεκόρ του Σάμουελ Γουαντζίρου. Σήμερα, κέρδισε ξανά τον πρώτο  Elite Platinum αγώνα της χρονιάς στο Τόκιο με χρόνο 2:02.40 που συνιστά την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και την κορυφαία που έχει σημειωθεί ποτέ σε ιαπωνικό έδαφος.

«Νιώθω ευτυχής. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι ξανά στην Ιαπωνία μετά τη νίκη μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σαπόρο. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξή του», είπε ο 37χρονος Κιπτσόγκε που έγραψε τη λέξη “ST:RO:NG” στο χαρτάκι με την πρόβλεψη που του ζητήθηκε να κάνει για το χρόνο του πριν δοθεί η εκκίνηση.

«Το έγραψα γιατί ήθελα να κάνω μια δυνατή κούρσα και το πέτυχα, κάνοντας ρεκόρ διαδρομής. Είμαι χαρούμενος που κέρδισε σε έναν ακόμα μεγάλο μαραθώνιο» συμπλήρωσε ο Κενιάτης.

Εξαιρετική εμφάνιση και από την Μπριτζίντ Κοσγκέι που κυριάρχησε στην κατάταξη των γυναικών πετυχαίνοντας με 2:16.02 την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News