Στίβος: Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Μοκότα στα 50 χιλιόμετρα

Στίβος: Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Στίβεν Μοκότα από τη Νότια Αφρική στα 50 χιλιόμετρα.

Ο Στίβεν Μοκότα από τη Νότια Αφρική έκανε σήμερα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 χιλιόμετρα σε δημόσιο δρόμο με χρόνο 2:40:13, στον αγώνα Nedbank -ανήκει στη σειρά World Athletics Elite Label road race- που έγινε στην Γκεμπέρχα.

Ο Μοκότα τρέχει σε Μαραθώνιους για περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά έγραψε ιστορία στον πρώτο του αγώνα 50 χιλιομέτρων, καταφέρνοντας να βελτιώσει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (2:42:07) που είχε κάνει ο Αιθίοπας, Κετέμα Νεγκάσα στην ίδια διοργάνωση το περασμένο έτος.

Πίσω του τερμάτισε ο Τέτε Ντιγιάνα σε 2:44.08, ενώ τρίτος ήταν ο Έντουαρντ Μοθίμπι σε 2:45.27.

«Είμαι κουρασμένος», είπε ο Μοκόκα χαμογελώντας στη συνέντευξή του μετά τον αγώνα. «Είναι πολύς ο δρόμος και δεν ξέρω πώς θα νιώσω αργότερα, αλλά το απόλαυσα».

Δεδομένης της αυξανόμενης δημοτικότητας των αγώνων δρόμου 50 χιλιομέτρων, η απόφαση να προστεθεί η απόσταση στη λίστα των αγώνων για τα οποία αναγνωρίζονται παγκόσμια ρεκόρ πάρθηκε στην 225η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Στίβου στο Τόκιο τον Ιούλιο.

Πρώτη στις γυναίκες τερμάτισε η Έιμελγουορκ Φικάντου Μπόσο από την Αιθιοπία με χρόνο 3:04.58, μπροστά από την Κενυάτισσα Σέλμιθ Μουριούκι (3:08.30) και την Βαν Ζιλ από τη Νότια Αφρική (3:13.23), η οποία έχει και το παγκόσμιο ρεκόρ με 3:04.24 στον ίδιο αγώνα το 2021.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News