Στίβος: Με απογοητευτικά μικρή αποστολή στο Παγκόσμιο κλειστού

Όλοι κι όλοι πέντε αθλητές θα εκπροσωπήσουν τον ελληνικό στίβο σε δέκα μέρες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι και συγκεκριμένα οι Τεντόγλου, Καραλής, Δουβαλίδης, Σπανουδάκη και Βασιλείου.

 

Μια μελαγχολία θα τους έπιασε τους φίλους του στίβου μαθαίνοντας την πολύ μικρή αποστολή, που θα έχει η χώρα στο επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (18-20/3). Μόλις πέντε αθλητές και αθλήτριες θα πάνε στο Βελιγράδι με τον έναν κιόλας (τον Καραλή) να πρέπει να περιμένει τις ιατρικές εξετάσεις για να σιγουρευτεί μετά από τον σφίξιμο στον δικέφαλο στο μίτινγκ της σερβικής πρωτεύουσας.

Το ίδιο μικρή ήταν η ομάδα και στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2014, ενώ ακόμα μικρότερη είχε να εμφανιστεί 16 χρόνια. Ήταν το Παγκόσμιο του 2006 όταν είχαν αγωνιστεί μόνο τρεις Έλληνες…

Ο ΣΕΓΑΣ γνωστοποίησε ότι στο μεγάλο ραντεβού θ’ αγωνιστούν ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60 μ. εμπ., ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 60 μ. και η  Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μ..

Η παράδοση βέβαια, με την κατάκτηση τουλάχιστον ενός μεταλλίου, μπορεί εύκολα να συνεχιστεί και μόνο με την παρουσία του Ολυμπιονίκη Τεντόγλου, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η αριθμητικά αδύναμη εκπροσώπηση.

Όρια και επιλογή αγώνων

Υπήρξαν αθλητές, που δεν έπιασαν τα όρια και άλλοι που δεν έβαλαν στο πλάνο τους τη διοργάνωση όπως η Κατερίνα Στεφανίδη. Γενικά αρκετοί κορυφαίοι αθλητές έκαναν επιλογές διότι λόγω των αναβολών από τις επιδράσεις της πανδημίας το φετινό πρόγραμμα έχει και Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού.

Επίσης, μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ως γνωστόν έγιναν με έναν χρόνο καθυστέρηση, ήταν μικρό το διάστημα ξεκούρασης, πολλοί αθλητές παρουσιάστηκαν καταπονημένοι και προέκυψαν και τραυματισμοί που τους έχουν πάει πίσω. Διάφοροι λόγοι έφεραν τη μικρή αποστολή, όμως στο νέο ξεκίνημα του ελληνικού στίβου για να γίνει ξανά πολύ δυνατός στο διεθνές στερέωμα είναι αποθαρρυντικός ο αριθμός των συμμετοχών στο Βελιγράδι…  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News