ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ Κ23: Άλμα για μετάλλιο η Καρύδη στον προκριματικό του τριπλούν

Μετά το άκυρο στην πρώτη προσπάθεια η Σπυριδούλα Καρύδη έδειξε την καλή της κατάσταση κι ένα έγκυρο άλμα ήταν αρκετό για την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Εσθονίας.

Με άνεση και με καλή επίδοση βρέθηκε η Σπυριδούλα Καρύδη στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23, που είναι σε εξέλιξη στο Ταλίν της Εσθονίας.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι μπορεί να χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο άλμα στον προκριματικό του τριπλούν, ωστόσο δεν είχε πρόβλημα να δείξει την εξαιρετική της κατάσταση και να βάλει πλώρη για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μετά το άκυρο στην πρώτη προσπάθεια η Καρύδη έφτασε στα 14,04 μ. στο δεύτερο άλμα της, επίδοση πολύ καλύτερη από το όριο των 13,60 μέτρων. Ο τελικός είναι αύριο νωρίς το απόγευμα και η Καρύδη θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, αφού με βάση το φετινό της 14,19 μ. έχει την δεύτερη επίδοση ανάμεσα στις αθλήτριες που μετέχουν, πίσω από την Λετονή Κέιτ Ρούτα Λάσμαν με 14,20 μέτρα. Η Καρύδη προκρίθηκε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση στο σύνολο των δύο γκρουπ. Η Καρύδη ήταν νικήτρια πριν από δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, επιτυχία που θέλει να επαναλάβει και στο Ταλίν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News