Στίβος: Καλή εμφάνιση σε δύσκολες συνθήκες από Φραντζεσκάκη, Αναστασάκη στη Λεϊρία

Στην πρώτη μέρα στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων η βροχή στάθηκε εμπόδιο στις προσπάθειες των αθλητών της σφυροβολίας με τον Χρήστο Φραντζεσκάκη και τον Μιχάλη Αναστασάκη πάντως, να παίρνουν την 5η και την 6η θέση αντίστοιχα.

Τα πήγαν καλά δεδομένων των συνθηκών ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία του Ευρωπαϊκού Χειμερινού Κυπέλλου Ρίψεων και πήραν την 5η και την 6η θέση αντίστοιχα. Θα απέδιδαν καλύτερα, όμως στα στάδιο στη Λεϊρία επικρατούσε βροχή, που στάθηκε εμπόδιο στις προσπάθειες όλων των αθλητών.

Δημιουργήθηκε ολισθηρότητα στη βαλβίδα κι αυτό ήταν πρόβλημα για τους συμμετέχοντες. Ο Φραντζεσκάκης κατετάγη 5ος με καλύτερη βολή στα 74,97 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 74,01 μ., 73,81 μ., 74,34 μ., 74,17 μ., και 74,61 μέτρα.

Μία θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Αναστασάκης, ο οποίος είχε καλύτερη βολή στα 74,40 μ. από την πέμπτη του προσπάθεια. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή και συνέχισε με 74,24 μ., 73,61 μ., 74,09 μ., 74,40 μ. και 73,78 μέτρα.

Οι δύο αθλητές ήταν αρκετά συγκρατημένοι στη βαλβίδα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να κυνηγήσουν τις βολές που θα ήθελαν για να δώσουν συνέχεια στις προσπάθειες της περασμένης εβδομάδας.

Τα αποτελέσματα σε άλλες ελληνικές συμμετοχές

Σε άλλες ελληνικές παρουσίες το Σάββατο 12/3 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων η Ελίνα Τζένγκο αγωνίστηκε στο γκρουπ των δυνατών αθλητριών στον ακοντισμό γυναικών και κατέλαβε την 4η θέση με προσπάθεια στα 54,28 μ. από την έκτη και τελευταία βολή της.

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα ήταν το πρώτο μέλος της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε στην πορτογαλική πόλη. Η νεαρή αθλήτρια παρότι ανήκει στην κατηγορία Κ20 αγωνίστηκε στη σφαιροβολία Γυναικών Κ23 και κατέλαβε την 8η θέση στο πρώτο τελικό γκρουπ με 14,32 μέτρα στην τελευταία βολή της.

Ο Ιάσονας Θανόπουλος ήταν 6ος στο β’ γκρουπ της δισκοβολίας με βολή στα 52,50 μ. επίδοση πολύ κοντά στο φετινό του 52,56 μέτρα. Η Ιωάννα Μάλλη στο ντεμπούτο της με τα χρώματα της εθνικής ομάδας κατέλαβε την 5η θέση στο β΄ γκρουπ του ακοντισμού με βολή στα 50,62 μέτρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News