ΣΤΙΒΟΣ: Δεύτερος στην Ευρώπη και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης

Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ταλίν της Εσθονίας με τον Φραντζεσκάκη να βαδίζει στα… χνάρια της Καρύδη, που λίγες ώρες πριν είχε αναδειχτεί 2η στο τριπλούν.

Δεύτερο μετάλλιο μέσα σε λίγες ώρες για την ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 της Εσθονίας και τρίτο συνολικά έως τώρα. Σε μία επανάληψη του τελικού της σφυροβολίας το 2019 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Μπορός ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφυροβολία, αυτή τη φορά στην κατηγορία Κ23

Ο Μιχάιλο Κοχάν και ο Φραντζεσκάκης ήταν οι δύο πρωταγωνιστικές στο Ταλίν με τον Ουκρανό να αναδεικνύεται νικητής με 77,88 μ. και τον Έλληνα να ακολουθεί με βολή στα 75,23 μέτρα. Ο πρωταθλητής μας κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, που ήταν η κατάκτηση ενός μεταλλίου, το οποίο συνδύασε με μια καλή επίδοση.

Ο ρίπτης του Κωστή Παπαμαρκάκη κατάφερε έτσι να διατηρηθεί στην κορυφή της Ευρώπης και να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που ξεκίνησαν από την εποχή, που ανήκε στην κατηγορία Κ18. Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε με 72,94 μ., ήταν άκυρος στη δεύτερη, έκανε 75,23 μ. στην τρίτη, 71,26 μ. στην τέταρτη, άκυρη στην πέμπτη και 74,40 μ. στην έκτη και τελευταία. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Ράγκναρ Κάρλσον με 73,85 μέτρα. Ο Μαρκέλο Μεμά στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού κατέλαβε την 12η θέση με βολή στα 60,73 μ. στην δεύτερη βολή, που ήταν και η μόνη έγκυρη στον αγώνα. Πλέον η χώρα μας έφτασε στα 27 μετάλλια στην ιστορία του θεσμού και τα τρία στη διοργάνωση του Ταλίν.

Ο Φραντζεσκάκης πλέον έχει μπροστά του την πρόκληση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκεί όπου απαλλαγμένος από την πίεση της διάκρισης θα επιδιώξει ένα νέο ατομικό του ρεκόρ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News