Ράφαελ Ναδάλ: Λίγο πριν από το τέλος - «Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά το Ρολάν Γκαρός»

Είναι ο μεγάλος θριαμβευτής, έτοιμος για το φινάλε όσο και αν αυτό είναι δύσκολο. Νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και ταυτόχρονα τα τεράστια προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει. Κοντεύει στα 36 του, περισσότερο ώριμος και σύμφωνα με όσα είπε μετά τη μεγάλη νίκη επί του Νόλε, δείχνει έτοιμος για το τέλος της τεράστιας καεριέρας του, το οποίο δείχνει αρκετά κοντά.

«Είναι μια από αυτές τις αξέχαστες βραδιές», είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός για την εκπληκτική εμφάνισή του και τη νίκη που πέτυχε.

Ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την υποστήριξη του κοινού; «Το κοινό ήταν απίστευτο, όπως από την αρχή του τουρνουά. Νομίζω ότι ξέρουν ότι δεν θα είμαι εδώ για πολύ», είπε χαμογελώντας, στην ουσία αποκαλύπτοντας με απόλυτο ρεαλισμό, τι έχει στο μυαλό του.

Ο Ισπανός πρόσθεσε: «Είχα πει στη Ρώμη ότι θα είχα τον γιατρό μου μαζί μου, εδώ. Και ότι το να έχω τον γιατρό μου εδώ, μου επιτρέπει να κάνω πράγματα που με ανακουφίζουν. Τώρα δεν είναι η ώρα να το συζητήσουμε, θα το συζητήσουμε όταν τελειώσει το τουρνουά. Δίνω ό,τι έχω για να προσπαθήσω να παίξω αυτό το τουρνουά με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί μετά. Αλλά εδώ, νομίζω ότι θα είναι όλα μια χαρά».

«Συγκινητικό γιατί οι τελευταίοι τρεις μήνες δεν ήταν εύκολοι»

Για τον αγώνα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς τόνισε: «Είναι για εκείνες τις στιγμές που ακόμα παίζω, αλλά είναι μόνο ένας προημιτελικός, δεν έχω κερδίσει τίποτα. Έχουμε μια μεγάλη κοινή ιστορία και πολλές σημαντικές στιγμές ο ένας εναντίον του άλλου. Είναι πάντα ένας ιδιαίτερος αγώνας εναντίον του. Ήταν συγκινητικό γιατί οι τελευταίοι τρεις μήνες δεν ήταν εύκολοι. Δεν θέλω να ξαναμιλήσω για όσα πέρασα αυτή την περίοδο, αλλά δεν ήταν διασκεδαστικό. Η ομάδα μου με βοήθησε να συνεχίσω. Αυτό είναι που κάνει αυτόν τον αγώνα τόσο ξεχωριστό».

Η επόμενη ερώτηση ήταν αυτή που έδειξε σε ποιος ακριβώς σημείο της καριέρα του βρίσκεται ο Ναδάλ. «Αναφέρατε το γεγονός ότι κάθε παιχνίδι εδώ θα μπορούσε να είναι το τελευταίο σας στο Roland-Garros. Κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δυνατά συναισθηματικά στο γήπεδο;

Και η απάντηση: «Ναι, δεν μπορώ να πω διαφορετικά. Είμαι πολύ σαφής γι’ αυτό. Είμαι αρκετά μεγάλος για να κρύβω πράγματα ή να λέω πράγματα που δεν εννοώ. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Φροντίσαμε να μπορέσω να παίξω εδώ, αλλά πιο μετά, δεν ξέρουμε. Έχω ό,τι έχω στα πόδια μου (τραυματισμούς). Αν δεν βρούμε λύσεις, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Απολαμβάνω κάθε μέρα που περνάω εδώ. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να βρω μια λύση. Μέχρι στιγμής, δεν την έχουμε βρει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News