Νόβακ Τζόκοβιτς: Στο πλευρό Σέρβου τενίστα που πυροβολήθηκε στις ΗΠΑ

Ο Σέρβος τενίστας Λούκα Στογιάνοβιτς πυροβολήθηκε στις ΗΠΑ και δίνει μεγάλη μάχη για να μείνει στη ζωή.

Το περιστατικό συνέβη στις 13 Μαΐου. Ο δράστης πυροβόλησε τον τενίστα ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η σφαίρα χτύπησε την κεντρική αρτηρία κι ευτυχώς για τον Στογιάνοβιτς που ένας αστυνομικός έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά μετά τον πυροβολισμό και κατάφερε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Ακολούθησαν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και μεταγγίσεις αίματος για να μπορέσει ο Σέρβος τενίστας να διαφύγει τον κίνδυνο. 

Μετά από μερικές εβδομάδες στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο για να συνεχίσει τη θεραπεία στο σπίτι, αλλά παρέμειναν απλήρωτοι οι λογαριασμοί, οι οποίοι ανέρχονταν σε 310 χιλιάδες δολάρια.

Και καθώς ο Στογιάνοβιτς δεν είχε την οικονομική δυνατήτα έγινε εκκληση μέσα από τα σόσιαλ μίντια για την ενίσχυσή του. Αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν και κατέθεσαν χρήματα στο λογαριασμό του.

Ανάμεσα σε εκείνους που ευαισθητοποιήθηκαν ήταν και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος  πλήρωσε αμέσως 5.000 δολάρια.

Ο Στογιάνοβιτς ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν με μήνυμά του:

«Οι τελευταίες 30 μέρες ήταν ίσως οι πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου. Όπως πολλοί από εσάς έχετε ακούσει, πυροβολήθηκα και μετά βίας επιβίωσα από μερικές χειρουργικές επεμβάσεις. Έχω μεγάλη υποστήριξη τον τελευταίο μήνα και δεν μπορώ να εκφράσω τι σήμαινε για μένα όσο ήμουν στο νοσοκομείο. Η ανάκαμψη θα είναι μακρά, αλλά πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση»-έγραψε ο Στογιάνοβιτς στον instagram.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News