Αλεξάντερ Ζβέρεφ: Αποκάλυψε πως πάσχει απο Διαβήτη Τύπου 1 και ανακοίνωσε το άνοιγμα του ιδρύματός του

Ο κορυφαίος τενίστας, Αλεξάντερ Ζβέρεφ ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι πάσχει απο Νεανικό Διαβήτη Τύπου 1 και με αφορμή αυτό, άνοιξε το δικό του ίδρυμα.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ το απόγευμα του Σαββάτου (6/8) έκανε μια σημαντική ανακοίνωση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram ότι πάσχει από Νεανικό Διαβήτη Τύπου 1 και με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, άνοιξε το δικό του ίδρυμα.

Η συγκεκριμένη σπουδαία κίνηση έγινε με σκοπό να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας, παρέχοντας έτσι στήριξη ώστε να παραμείνουν δυνατοί και να έχουν ως πρότυπο τον Ζβέρεφ, που ως αθλητής έχει το ίδιο θέμα, κάτι που όμως ποτέ δεν τον επηρέασε στην ψυχολογία του.

Αυτή την περίοδο, ο κορυφαίος τενίστας βρίσκεται μακριά από τα γήπεδα, εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη στον αστράγαλο από το Roland Garros.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση που έκανε έλεγε:

«Η 6η Αυγούστου είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα και για την οικογένειά μου. Σήμερα, έρχεται επίσημα στη ζωή του Alexander Zverev Foundation, το οποίο θα βοηθάει παιδιά που έχουν διαβήτη τύπου 1 και ανθρώπους που έχουν διαβήτη τύπου 2, ώστε να ζουν μια πιο υγιή και ενεργή ζωή.

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε ινσουλίνη και άλλα φάρμακα στα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες και σε όσους έχουν ανάγκη. Και ως διαβητικός τύπου 1 και ο ίδιος, θέλω να ενθαρρύνω όλα τα παιδιά με διαβήτη να μην τα παρατούν, να ακολουθούν τα όνειρά τους παρόλα όσα θα τους πουν οι άλλοι.

Το μόνο όριο είναι αυτό που βάζεις ο ίδιος στον εαυτό σου».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News