Νικ Κύργιος: Τον μήνυσε αυτή για την οποία είπε «φαίνεται σαν να έχει πιει περίπου 700 ποτά, αδελφέ»

ΑΠΕ

Απίθανη εξέλιξη και μήνυση στον Νικ Κύργιο γιατί είχε πει σε διαιτητή για φίλαθλο: «Αυτή με το φόρεμα, αυτή που φαίνεται σαν να έχει πιει περίπου 700 ποτά, αδελφέ!»

Φίλαθλος του τένις καταθέτει μήνυση εναντίον του Νικ Κύργιου, αφού ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός τενίστας την κατηγόρησε ότι ήταν «εξαιρετικά μεθυσμένη», στη διάρκεια της ήττας του στον τελικό του εφετινού Γουίμπλεντον. Σε δήλωσή της την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι δικηγόροι της, η Άννα Πάλους τονίζει ότι ο 27χρονος τενίστας τη δυσφήμησε με το να διατυπώσει «έναν απερίσκεπτο και εντελώς αβάσιμο ισχυρισμό».

«Αυτό όχι μόνο προκάλεσε σημαντική ζημιά εκείνη την ημέρα, με αποτέλεσμα την προσωρινή απομάκρυνσή μου από το γήπεδο, αλλά ο ψευδής ισχυρισμός του κ. Κύργιου μεταδόθηκε και διαβάστηκε από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας σε μένα και την οικογένειά μου πολύ σημαντική ζημιά και στενοχώρια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Κύργιος, ο οποίος είναι γνωστός για τα ξεσπάσματά του, διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, λέγοντας ότι μια φίλαθλος του μιλούσε στη διάρκεια των πόντων. Κληθείς από τον διαιτητή να αναγνωρίσει τη φίλαθλο, ο Κύργιος είπε στη συνέχεια: «Αυτή με το φόρεμα, αυτή που φαίνεται σαν να έχει πει περίπου 700 ποτά, αδελφέ!».

Η Πάλους, η οποία δήλωσε ότι παρακολούθησε τον τελικό των ανδρών στο Γουίμπλεντον μαζί με τη μητέρα της, έδωσε εντολή στους δικηγόρους της να καταθέσουν μήνυση κατά του Κύργιου και τονίζει πως όποια αποζημίωση κερδίσει, θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο μεταξύ, τα ΜΜΕ από την Αυστραλία αναφέρουν ότι η δίκη του Κύργιου που αφορά σε κατηγορία για επίθεση, ύστερα από καταγγελία που έκανε η πρώην σύντροφος του, Κιάρα Πασάρι, πήρε νέα αναβολή έξι εβδομάδων. Ο 27χρονος τενίστας, ο οποίος είναι Νο 26 στην παγκόσμια κατάταξη, επρόκειτο να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στην Καμπέρα, ωστόσο η υπόθεση θα εκδικαστεί πλέον στις 4 Οκτωβρίου.

Ο Κύργιος επρόκειτο αρχικά να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 2 Αυγούστου, ωστόσο ο δικηγόρος του ζήτησε αναβολή τον Ιούλιο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News